Emilie Esthers år på Instagram: Fra Kylie til Cowell

Emilie Esther har ikke ligget på den lade side, efter hun vandt X Factor. Nu er hun klar med sin første plade.

Emilie Esther har haft fart på, siden hun i marts vandt ottende sæson af X Factor. (© Billede fra Instagram)

En guldplade for 30.000 downloads af sin vindersingle. Pladeindspilning i Los Angeles. Og opvarmning for verdensstjernen Kylie Minogue.

16-årige Emilie Esther Holmgaard har ikke ligget på den lade side, siden hun i marts vandt Danmarks største underholdningsprogram. Nu topper hun et i forvejen aktivt år med udgivelsen af sin debut-EP. Den udkommer fredag, og bærer titlen ’Rare’:

- Den består af mine singler samt to nye sange, ’Right Now Forever’ og ’Rare’; altså fem sange i alt. Det er en god pop-EP med nogle sange, som handler om, at man bare skal være sig selv, gribe chancen og tro på det, man gør. Det bliver spændende at se, hvordan folk tager imod den, siger Emilie Esther til dr.dk i forbindelse med EP’ens udgivelse.

- Det betyder virkeligt meget for mig, og jeg er utrolig stolt af endelig at have den (EP’en, red.) ude. Det er virkelig fedt!

På løbehjul i LA

EP-udgivelsen er dog langt fra det eneste, den 16-årige popstjerne har givet sig af med siden X Factor-sejren. Nedenfor har vi samlet nogle af de største højdepunkter fra hendes år på Instagram.

Knap en måned efter X Factor-sejren rejste Emilie Esther til Los Angeles, USA, sammen med Remee, for at indspille opfølgeren til sin vindersingle samt møde produceren RedOne.

Det var dog ikke alt sammen ”business”. Hun fik også tid til en tur på løbehjul med sin X Factor-dommer, Remee.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Vi var lige ankommet til det sted, hvor vi skulle indspille ’Inescapable’, og de havde løbehjul til en masse forskellige kunstnere, så vi lånte lige et par stykker, fortæller Emilie Esther.

Varmer op for Kylie

Vel tilbage i Danmark fik X Factor-vinderen lov til at varme op for den australske verdensstjerne Kylie Minogue, da hun i sommer gæstede Skovdalen i Aalborg.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg opvarmede for Kylie i starten af sommerferien. Det var virkelig fedt at møde hende!

Vindersang scorer guld

Siden kom guldpladen for 30.000 downloads af X Factor-vindersinglen ’Undiscovered’ i hus.

Artiklen fortsætter under billedet.

- ’Undiscovered’ gik guld, og det var mega, mega stort for mig!

Skal møde Simon Cowell

Emilie Esther har også dyrket diverse samarbejder siden X Factor-sejren.

I september spillede hun sammen med gruppen LIGA, da Danmark samlede ind til Syrien i tv-indsamlingsshowet ’Hjælp Nu’, og nu står hun overfor at skulle møde den britiske X Factor-bagmand Simon Cowell.

Artiklen fortsætter under billedet.

Til audition – igen

Endelig, for ganske få uger siden, har Emilie Esther og X Factors veje igen krydset hinanden.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg så, der var audition i Aarhus, og så tænkte jeg, at jeg gerne ville ud og sige ”Hej”, og så tog jeg og to venner derud. Det var virkelig fedt at være tilbage.

Remee: Emilie Esther står klarest gennem alle tider

En anden, der også er tilbage i den kommende sæson af X Factor, ja, det er Emilies dommer Remee.

Den karismatiske dommer, der førte Emilie Esther til sejr i X Factor 2015, tager nemlig endnu en omgang bag dommerbordet i 2016.

Han har kun ros tilovers for den indsats, Emilie Esther har lagt for dagen, siden hendes sejr i marts.

- Hun er den, der står klarest gennem alle tider i X Factor. Hun har bevaret en meget stærk troværdighed. Meget af det handler også om, hvad folk selv ligger i det efter en sejr. Nogle får nok, mens andre bare kører på; for eksempel Citybois og Emilie. Det er det, der gør, at der kan komme et eftermæle, siger X Factor-dommeren til dr.dk.

- Hun har solgt 30.000 downloads og folk rundt omkring i verden har spillet hendes musik, blandt andet i USA og Italien. Folk har selv samlet det op.

Også tårnhøjt niveau i 2016

Nu ser han frem mod den kommende sæson af X Factor.

Og skal man tro ham selv, kan vi se frem til endnu en sæson med et tårnhøjt niveau:

- Der var et par sæsoner, hvor det var som om, at X Factor mistede sin gennemslagskraft. Men da den originale dommertrio var samlet, blev showet ligesom genrejst, og det høstede vi så frugterne af i år, hvor det bare forløste sig bare med masser af talenter. Og det har manifesteret sig igen i år.

- Min umiddelbare fornemmelse er, at der er sket et løft i kvalitet – også i forhold til sidste år!

Hvem overtager X Factor-tronen?

Emilie Esther selv er spændt, og lidt nervøs, i forhold til den kommende sæson af Danmarks største underholdningsprogram.

- Det kommer til at være mærkeligt at se næste sæson i tv, for nu ved jeg, hvordan det hele er bag kulissen. Men det bliver spændende at se, hvem der tager min plads og vinder næste sæson.