Ercan

Der går ikke en dag, hvor den 25-årige Ercan ikke bruger timevis på at øve sin sangstemme. Samtidig er han også stor madelsker og var egentlig i lære som kok, men han stoppede for at fokusere på sin sang.

Ercan præsenterer sig selv

Der går ikke en dag, hvor den 25-årige Ercan ikke bruger timevis på at øve sin sangstemme. Samtidig er han også stor madelsker og var egentlig i lære som kok, men han stoppede for at fokusere på sin sang.

Ercan har et motto: Hvor der er vilje, er der vej. Det kommer tydeligt til udtryk i hans passion for musikken, og han bliver ved, også efter andre måske ville have stoppet. Han var med i MGP som 14-årig, og han har udgivet en single, som desværre ikke blev det store hit, han havde håbet på.

Og så var han også med i X Factor for to sæsoner siden, hvor han nåede til Remees bootcamp. Men som han selv udtrykker det, er han nærmest besat af musik, så han har kløet på - og nu har det så givet pote.

Om sin vedholdenhed og sit motto fortæller Ercan selv:

- Jeg har altid troet på, at hvis man gik 100 procent efter det, man ville, så ville man også opnå det.

Ercan er vild med Burhan G, Morten Breum, Clara Sofie og Rune RK, men hans helt store musikalske forbillede er Medina:

- Hun har inspireret mig meget, for hun laver helt klart sådan noget musik, som jeg gerne en dag vil lave. Det jeg elsker ved hende er, at hendes tekster kommer direkte fra hjertet. De er lette at forstå, og man kan virkelig identificere sig med dem.

Jeg har altid troet på, at hvis man gik 100 procent efter det, man ville, så ville man også opnå det.

Ercan om sin vedholdenhed

Fra Blachmans side vurderes det, at der er god overensstemmelse mellem Ercan og hans ambitioner:

- Ercan er jo virkelig cool, og det, der er fedt ved ham er, at han passer skidegodt til det, han gerne vil.

Ercan har sunget lige siden, han var barn, og han gjorde sig særligt bemærket ved en julekoncert, mens han stadig var ganske ung. I dag bruger han typisk 3-4 timer om dagen på sangtræningen, som ofte foregår ved at finde karaokeversioner af sange på YouTube, som han så kan synge med på.

Udover musikken er han også vild med mad, og han har fulgt grundforløbet på Hotel- og Restaurantskolen. Egentlig var planen, at han så skulle blive kok, og han nåede da også at starte i lære, men blev nødt til at droppe det til fordel for sin sang.

(Foto: Brummer © DR)

ERCANS BLÅ BOG

Beskriv din personlighed og dine særpræg i én sætning.
- Jeg har begge ben på jorden.

Beskriv dit mest pinlige øjeblik.
- Da Blachman sagde, at han ikke kunne lide mit hår. Det gjorde mig lidt pinligt berørt.

Fortæl os noget spændende om dig selv.
- Jeg er sjov.

Hvad kan gøre dig rigtig glad?
- Musik musik musik! Tanken om at lave musik 24/7 gør mig mega glad.

Hvem eller hvad inspirerer dig?
- Folk der kæmper for deres drømme - det synes jeg er fedt!

Hvilken person beundrer du mest og hvorfor?
- Min mor!

Hvorfor mener du, at du har x-faktor?
- Fordi jeg vil anderkendes for mit talent, og gør noget for min drøm.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f93ea11f9d1b2c78a8bbhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f75ea11f9d1b2c78a7c2http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f6e7a11f9d1b2c78a78fhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f902a11f9d1b2c78a891http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f66fa11f9d1b2c78a75chttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f633a11f9d1b2c78a732http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f632a11f9d1b2c78a72c