Eva Harlou stopper som X Factor-vært

Efter to sæsoner stopper 38-årige Eva Harlou i X Factor. En arkitektopgave er kommet på tværs.

Eva Harlou er uddannet arkitekt og har sin egen tegnestue ved siden af jobbet som tv-vært. (Foto: © Andreas Hüttel, dr)

Gennem to sæsoner har Eva Harlou på kyndig vis guidet seerne gennem Danmarks mest populære tv-show.

Men når X Factor vender tilbage på skærmen på DR1 til januar, bliver det uden hende som vært.

- Det er med blødende hjerte, at jeg stopper som X Factor-vært. Jeg elsker X Factor, og jeg har nydt hvert sekund sammen med de dygtigste kolleger, de dejligste deltagere og de sødeste seere, siger hun til dr.dk.

Arkitektopgave sætter stopper for X Factor

Harlou overtog jobbet som X Factor-vært i 2013 fra Signe Molde. Egentlig er hun uddannet arkitiekt og driver sin egen tegnestue - og det er her, årsagen skal findes til, at hun nu siger stop for X Factor.

- Jeg har fået en meget spændende arkitektopgave, som involverer en del rejseaktiviteter, og den har jeg valgt at prioritere, fortæller hun.

- Jeg har hele tiden haft mit arkitektfirma ved siden af, men har skruet ned for blusset i de to år, jeg har lavet X Factor. For showet er et fuldtidsjob, lige fra optagelserne begynder i august, til finalen i slutningen af marts.

Ny vært inden sommerferien

DR regner med at kunne offentliggøre, hvem der skal overtage X Factor-værtsstafetten inden sommerferien.

- Hvis man skal være X Factor-vært, så skal man virkelig ville det. For det er ikke noget almindeligt job, det er en livsstil. Og så skal man selvfølgelig være god til at snakke med mennesker, mener Eva Harlou, der også har et godt råd klar til sin efterfølger.

- Man skal huske at nyde det! Det blev jeg selv bedre til at gøre i anden sæson. Bare at stoppe op, kigge rundt og nyde det. For det er en ordentlig mundfuld.

Boxen var det største

For Eva Harlous har den største oplevelse med X Factor været finalen i Jyske Bank Boxen i marts tidligere i år.

- Det var fuldstændig fantastisk! Det var virkelig rørende at opleve, hvordan deltagerne, dommerne og hele tv-holdet knoklede, og hele sæsonen kulminerede. Det var virkelig stort!

Det, som hun vil savne allermest ved X Factor, er sammenholdet.

- Man kommer tæt på hinanden, for man er i en presset situation, når man sender live. Der er en følelse af at være i samme båd og kunne læne sig op af hinanden. Det sammenhold vil jeg savne.

Ikke færdig med tv

Selvom Eva Harlou nu stopper som X Factor-vært for at fokusere på sit arkitektjob, så er det ikke et farvel til tv, understreger hun.

- Jeg er slet ikke færdig med tv. Jeg elsker at være vært og lave shows, og det vil jeg selvfølgelig meget gerne fortsætte med!

Der er casting til den nye sæson af X Factor til august - du kan melde dig til her.

Onsdag 19. august kl. 9.30: DR Byen, København, Emils Holms Kanal 20, 0999 København C.​

Tirsdag 25. august kl. 9.30: DR Aarhus, Olof Palmes Allé 10-12, 8200 Aarhus N.