Farvel til frække Frederik!

RaiDen og Frederik endte i farezonen, men det blev alligevel Frederik, der måtte vinke farvel til den kortvarige men glamourøse hverdag i rampelyset.

Efter et langt, festligt liveshow, stemte seerne Frederik og RaiDen direkte i farezonen, hvorefter det var op til dommerne at skille sig af med et talent.

Lina Rafn stemte på RaiDen, og Thomas Blachman på Frederik, men det var i sidste ende op til Remee at lade hammeren falde og stemme et talent ud - og det blev en skuffet Frederik: Spot: X Factor talenterne - Frederik

"Jeg synes det er helt vildt ærgerligt, at jeg ikke kan være med længere. Det har været en fantastisk oplevelse. Det har været suverænt at stå på scenen og ha' mulighed for at performe på live-tv, og meget inspirerende at arbejde med sammen med Blachmann. Han har nogle rigtig gode idéer. Jeg ønsker de resterende deltagere vind i sejlene fremover."

Spraglede reaktioner

Blachman var tydeligvis også glad for Frederiks performance og gav ham blandt andet disse ord med på vejen:

"Dine forældre må for det første være helt vildt glade for dig (...) Du er pragtfuld - og du er fuldstændig umulig at tvinge i laksko (...). Du gør tingene på din helt egen måde. Stor kvalitet."

Lidt mere blandede var kommentarene hos Thomas Blachmans to kolleger, der begge syntes, at Frederik burde arbejde på sin vokal:

Remee: "Du kan jo peforme dig ud af ethvert vokalt underskud - jeg synes at du i virkeligheden er mere performer end sanger. Som type får du topmange stemmer (...), men du skal helt klart have åbnet din vokal på en eller anden måde."

Lina: "Jeg var spændt på, hvor nøgen du ville føle dig uden din guitar. Jeg synes heller ikke, at du har verdens største stemme, men det du har, bruger du til gengæld rigtig godt. Men - i forhold til hvem der ellers er med i den her konkurrence, så får du din sag for."

Og det fik han, som bekendt. Frederik vil ikke længere være at finde på scenen i DR Byens studie 5, men det bliver måske ikke det sidste vi alligevel hører fra den unge musiker, der til liveshowet slog fast, at han fortsætter med musikken - og i øvrigt har taget Remees opfordring til sig:

"Det kan godt være, at der er noget om snakken - måske skal jeg hjem og skrive mine egne sange."

Chat med Frederik

På mandag får Aftenshowet besøg af Frederik, og ved samme lejlighed får du chancen for at chatte med den udstemte, unge mand. Så kig med, når Aftenshowet blænder op, mandag klokken 18.00 på DR1.