Andrew Murray

Han er en rigtig rockfyr med rødderne plantet solidt i den engelske muld. Nu er han klar til at blæse Danmark omkuld.

Andrew glæder sig til at rocke X Factor-scenen, under kyndig vejledning fra Blachman (Foto: agnete schlichtkrull)

52-årige Andrew flyttede til Danmark fra England i 1988. Han havde besøgt Danmark flere gange, og da han fik lysten til at prøve at bo i et andet land, faldt valget på Danmark. I dag bor Andrew i Helsingør med sin datter på 21 år, og til daglig pakker han medicin for Biogen.

Andrew har sunget siden han var 19 år gammel. Han har sunget på forskellige barer i England, og da han kom til Danmark sang han på Strøget i København. Han har altid været i forskellige rockbands, og til dagligt er han da også med i hele tre bands. Musikken er derfor en stor del af hans liv, og gennem tiden har der været flere kunstnere, som har været hans musikalske inspiration. Her nævner han især kunstnere som Prince og forsangeren for Led Zeppelin, Robert Plant.

Faren er det store forbillede

Andrews far døde for 7 år siden, og han indtager pladsen som Andrews største forbillede. Han har taget alle hans fars gode råd til sig og mindes især farens budskab om, at man ikke bare skal læne sig tilbage og lade livet passere, men tage del i det og hjælpe, dér hvor man kan.

Når Andrew ikke arbejder eller øver med sine tre bands, så nyder han stilheden og holder meget af at læse historiske romaner.

En pause fra ungdommens usikkerhed

Andrew er meget glad for sin dommer, og han glæder sig til samarbejdet med Blachman.

- Det er en fornøjelse at synge for Blachman, han udfordrer mig og udvider min horisont. Jeg kan virkelig godt lide ham, lyder det fra Andrew.

I Andrew oplever Blachman en pause fra den usikre ungdom.

- Andrew gør, hvad han har lyst til, og det kunne ungdommen lære noget af. Andrew tager mig tilbage til en tid, hvor jeg var 11 år gammel og hørte en masse rock, fortæller Blachman.