Finalisterne: Fuck, hvor er det vildt

Jesper, Thomas og Tine er utroligt spændte på at indtage Parken. De er ikke i tvivl. Det bliver den største oplevelse.

Så er finalisterne fundet. Det blev Tine, Jesper og Thomas, der gik videre til det der bliver historiens største danske X Factor-finale. "Fuck, hvor er det vildt", siger Jesper, og det er tydeligt at mærke, at både Thomas og Tine er lige så spændte.

Kort efter showet mødte dr.dk/xfactor de glade finalister i X Factor 2010.

Jesper: Den hårdeste uge overhovedet

Som alle nok husker, var Jesper - stik imod hvad mange forventede - i farezonen sidste fredag. Noget der helt naturligt lagde et ekstra pres på de 15-årige skuldre. Nu havde han pludselig noget mere at bevise:

- I denne her uge der har jeg gået og tænkt, at alt kunne ske i dag. Virkelig, alt kunne ske. Så hold kæft, hvor er jeg lettet mand. Jeg har aldrig nogen sinde oplevet noget lignende. Det var fuldstændig sindssygt. Jeg har aldrig oplevet noget, der var vildere.

Jesper (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Af samme årsag har Remee og Jesper lagt et ekstra stort stykke arbejde, siden de skæbnesvangre minutter der endte med Annas exit fra det populære program. Og det hårde arbejde betalte sig:

- Jeg kunne ikke have gjort det bedre med mit Coldplay-nummer. Det er jo mit yndlingsband, så har jeg gået meget op i at det blev helt perfekt. Så derfor har det været en fuldstændig vild uge. Det er klart den hårdeste uge jeg overhovedet har haft i X Factor. Det har været nogle vildt lange dage, og jeg har arbejdet meget, meget hårdt, og også fået et par skideballer hen ad vejen. Men nu skal jeg i Parken - fuck, hvor er det vildt.

Og Jespers glæde blev selvfølgelig delt af hans mentor:

- 'Kvinde min' med Jesper, det var langt bedre end noget af det, vi har øvet - nogensinde! Tit med de unge er det jo sådan, at de yder lige 10% under det de kunne have gjort, fordi de er nervøse. Men det gjorde Jesper ikke - det var så fantastisk, sagde Remee, der tydeligvis også var en lettet mand.

Thomas: "Jeg har aldrig været så nervøs som i dag"

Umiddelbart er han den finalist, der igennem programmet burde have været mindst nervøs. Han har sluppet for den ubehagelige tur i farezonen, og er gået sikkert videre, uge efter uge. Men tingene er ikke altid som man forventer, forklarer Thomas:

- Jeg har sgu været meget nervøs. Jeg tror for eksempel aldrig, jeg har været så nervøs, som jeg var i dag. Det var en meget følelsesladet ting at gå ind og synge den her Gasolin'-sang. Gasolin' har betydet meget for mig. Det var ligesom der det hele startede for mig, da jeg lå på gulvet og sang med som lille. Og nu har jeg så været igennem den her vilde rejse. Jeg startede med at skrive et par sange, og nu står jeg pludselig her. Men det er stadig de samme følelser der rør sig i mig når jeg synger, og det er derfor jeg gør det.

Thomas (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Følelserne har ellers ikke siddet uden på tøjet, når det gælder Thomas. Men her efter semifinalen er overstået, er det en ganske anden historie, og meget er også sket efter første gang ham der læreren med hatten mødte op til sin audition:

- Hold kæft, hvor er jeg glad. Jeg er fandeme stolt af mig selv. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne nå så langt. Jeg har fundet nogle ting frem i mig selv, som jeg ikke troede jeg havde. Jeg startede som en meget lukket person, men med Pernilles hjælp har jeg åbnet mig op. Jeg synes virkelig jeg har udviklet mig meget.

Den personlige udvikling vil Thomas nok have med sig i meget lang tid. Ligesom en anden oplevelse, der ligger i den meget nære fremtid:

- Igennem alt det her, der har jeg hele tiden bare fokuseret på 'næste gang', men nu er Parken sgu 'næste gang'. Det er jo helt åndssvagt. Det bliver en kæmpe, kæmpe oplevelse, selvom det er fuldstændigt umuligt at forestille sig.

Tine: Arbejde, arbejde og arbejde

'Den nye Sanne'. 'Remees lille prinsesse'. 'Det største, der er sket for X Factor'. Kært barn har mange navne, og Tine er ingen undtagelse. Men de fine ord hun får med på vejen, kommer ikke af ingenting. Der bliver arbejdet for det, og bare fordi man lige er gået videre til finalen i X Factor, skal der ikke slappes af og festes. Måske netop derfor, forklarer Tine:

- Hvis jeg skal vinde det her, så skal jeg arbejde og arbejde og arbejde for det. Alle spørger mig, hvordan jeg nu skal fejre, at jeg er i finalen. Og jeg skal bare hjem og sove, og så skal jeg stå op og synge igen i morgen. For der skal fandeme meget arbejde til, for at stå og give den gas i parken. Og det bliver helt vildt. Så stor en oplevelse. Jeg glæder mig så meget.

Tine (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Det er tydeligt at mærke at alle tre deltagere nu er meget opsatte på at vinde. Nu er de jo så tæt på. Men hvad skal adskille dem, og få Danmark til at placere titlen, pladekontrakten og æren hos én af de tre? Tine spekulerer over det:

- Min styrke det må være min stemme. Og så også det, at jeg har udviklet mig så enormt meget. Og så hjælper det også at min selvtillid også godt ovenpå efterhånden.

Det var så det. De tre talenter til podiepladserne er fundet, og studie 5 i DR Byen er færdig med at huse X Factor for denne omgang. Nu gælder det Parken. Det har været hårdt arbejde for finalisterne, men hvor sidste uge var hård, ser det dog ikke ud til at den følgende bliver lettere. Remee er i hvert fald allerede gået i gang med arbejdet:

- Nu skal jeg finde ud af hvordan jeg får 6 shows op at stå til næste uge. Næste uge bliver en fuldstændig vanvittig uge....det er der ingen tvivl om.