Finalisterne har skrevet deres finalesange

I X Factor-finalen vil man som noget helt nyt opleve tre forskellige bud på vindersange skrevet af de tre finalister selv.

Når det går løs til den store X Factor-finale i BOXEN den 23. marts, kan publikum man opleve hele tre vindersange, for hver finalist har nemlig skrevet sin egen sang sammen med hver sit sangskriverteam.

- X Factor er jo om noget en dyst mellem stærke personligheder, og derfor synes vi, at det er oplagt, at finalisterne også skal synge hver deres sang. Når de så også har været med til at skrive deres egen sang, kan vi være sikre på, at alle deltagere vil stå klart og tydeligt frem under showet, forklarer DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme og fortsætter:

- Det har været en fantastisk spændende proces at følge, og jeg ved, at finalisterne har lært utrolig meget af samarbejdet med vores dygtige sangskriverteams.

Apollo, Providers og Carpark North-folk som sangskrivere Ida

har skrevet sin vindersingle sammen med Tobias Stenkjær og Søren Vestergaard, hvor sidstnævnte har en fortid i rockbandet Apollo.

Line

har komponeret sammen med sin X Factor-sangcoach Engelina og producerteamet Providers, som er holdet bag alle Medinas hits.

Sveinur har fundet sammen med bassisten i Carpark North, Søren Balsner, for at få den helt rigtige rockenergi og inspiration til sin vindersingle.

Ny KATO single

Som noget særligt vil succes-dj'en KATO som en del af finalen have tv-verdenspremiere på sin helt nye single 'Never Let You Go'. Singlen udkommer officielt i dag, 19. marts.

KATO er blandt andet kendt for sit samarbejde med mange store kunstnere, og senest har han haft besøg af Snoop Dogg i sit studie, som også medvirker på den helt nye single.

I X Factor-sammenhæng medvirkede KATO desuden som Cutfathers hjælpedommer ved denne sæsons bootcamps.

Fra Medina til Basim

Til semifinalen i fredags kunne Lise Rønne afsløre endnu en stor dansk kunstner til finaleprogrammet, nemlig popsuccesen Medina.

Hun har tidligere optrådt i en X Factor finale, nemlig sammen med Pernille Rosendahls finalist og vinder, Thomas i 2009. Andre navne som optræder til finalen er KATO, Alphabeat, Oh Land og Lukas Graham.

Mens Lise Rønne troligt indtager værtsrollen på scenen, vil den tidligere X Factor-deltager Basim være finalens publikumsreporter. I løbet af showet vil han tage pulsen på den kogende sal og blandt andet interviewe finalisternes familie og venner.

Hør de helt nye finalist-sange i X Factor-finalen på fredag kl 20. på DR1, DR HD og her på dr.dk/xfactor.

Facebook
Twitter