Finalisterne vælger selv sange til Parken!

Dommerne har gennem hele rækken af liveshows på skift kritiseret sangvalgene til hinandens artister. Nu er det slut – de tre finalister har nemlig selv valgt sange til Parken. Vi afslører eksklusivt, hvad de byder på i finalen!

Vi er blevet forkælet med alt fra Beatles-tema over DJ Club-night til danske sange fra 00'erne. På fredag har vores finalister Babou, Annelouise og Sarah selv valgt de sange, de skal fremføre foran 42.000 publikummer i Parken og over 2 millioner mennesker foran tv-skærmene.

Sarah har valgt at prøve kræfter med selveste Lady Gaga, efter ønske fra hendes mor:

- Jeg har valgt 'Pokerface', fortæller hun.

- Det er faktisk fordi, det er en sang min stedfar og min mor godt kan lide. Og de har "tvunget" mig til at synge den, så nu tænkte jeg bare, at så ville jeg give den max gas med den inde i Parken.

"Én folk vil synge med på"
Babou har valgt at synge 'All the Right Moves' med One Republic, og han glæder sig til at sætte gang i festen:

- Det skal være den, fordi jeg synes, den passer fedt til den der stemning, som der kommer til at være i Parken. Det er én folk vil kunne synge med på, og så er det jo et rigtig fedt nummer, forklarer den 16-årige Aarhus-dreng.

Annelouise skal fortolke 'Breathe Me' med Sia, og det er et valg, hun har det rigtig godt med:

- Jeg har foreslået den mange gange i løbet af det her forløb. Den har de der rigtige elementer til mig, forklarer hun om sangen, der nok bedst er kendt fra Nykredits tv-reklamer.

Som om det ikke var nok for vores tre finalister selv at vælge den sang, de vil fremføre for hele Danmark, skal de også forberede sig på at give den gas med tre megastore gæstestjerner.

Aqua, Fallulah og Carpark North skal nemlig støtte op om hver deres finalist. Hvem der kommer til at optræde med hvem, er dog en velbevaret hemmelighed indtil fredag aften!

Vindersang er et "pissefedt nummer"
Efter TV Avisen er de tre finalister blevet til to, og hvem end de tilbageværende to bliver, får vi nu den kommende vinder-single at høre.

Sangen hedder 'Min øjesten', og den har Xander, søn af Anne Linnet, skrevet.

Sarah håber, hun får lov at fremføre den:

- Jeg synes, det er et pissefedt nummer! Det er rigtig, rigtig godt skrevet og fed melodi, forklarer Sarah.

"Håber, den bliver min!"
Annelouise er også vild med vindersangen.

- Det er sådan et rigtig fedt popnummer! Jeg synes det er vildt sjovt at synge, forklarer Annelouise, der har prøvet at gøre sangen til sin egen:

- Musiktracket er jo det samme, men vi synger det meget forskelligt og lægger sådan noget forskelligt i. Min version er meget piget, griner hun.

Babou håber selvfølgelig også at ende som én af de to, der får æren af at fremføre sangen:

- Jeg synes, den er rigtig fed, og jeg håber, den bliver min!

Hvis sang det ender med at blive, ved vi sent fredag aften. For der er kun én vinder!

Følg finalen på fredag kl. 20 på DR1, DR HD og her på dr.dk/xfactor.