FLASHBACK Da Anne Linnet gav Blachman kamp til stregen

I 2013 var det værktøjsmageren fra Vestjylland, Chresten, der løb med sejren. Men vi husker også Blachmans opfordrende tale, Karolines trang til forårsruller og alle de andre deltagere.

X Factors sjette sæson huskes især for skærmydslerne mellem dommerne Thomas Blachman og Anne Linnet.

I sjette sæson af X Factor 2013 skete der mange nye ændringer. Signe Molde erstattede Lise Rønne som vært, og Pernille Rosendahl og Cutfather byttede plads bag dommerbordet med Ida Corr og Anne Linnet. Blachman var stadig på pinden og fik tildelt den uge kategori med pigerne Amanda, Karoline og Zaina. Ida Corr fik voksen-kategorien med Chresten, Jonas og Stephanie, og Anne Linnet fik grupperne Anna og Luanda, Lotus og Wasteland.

Til det store finaleshow i Jyske Bank Boksen i Herning var det den generte værktøjsmager fra Vestjylland, Chresten, der løb med vindertitlen og pladekontrakten. I de indledende faser havde Chresten været meget stille og tilbageholden. Men hans specielle stemme og fornemmelse for historiefortælling bar ham igennem hele X Factor og førte ham til den endelige sejr.

Blackmans deltager Karoline var gennem hele sæsonen en stilsikker energibombe, der ikke var bange for at give den gas på scenen. Hun fik en flot andenplads til finalen, godt efterfulgt at Annet Linnets One Direction-agtige boyband Wasteland, der fik tredjepladsen.

Blachmans store kærlighed

Traditionen tro var finaleshowet spækket med stjerner. Chresten fik selskab af Marie Key og Rasmus Walter på scenen, mens Wasteland fyrede den af med Panamah og Mads Langer. Til sidst indtog Karoline scenen sammen med Nabiha og Burhan G. Derudover underholdte Nik og Jay og Marina and the Diamonds publikum, når finalisterne ikke selv var på scenen.

Selv om Blachman var stolt over, at hans deltager Karoline fik en andenplads, var han overrasket over, at Wasteland fik en tredjeplads i stedet for hans deltager Amanda. Ifølge Blachman var Amanda årets største talent. Til hendes første audition sagde han:

- Stemmen passer til håret, håret passer til blusen, blusen passer til guitaren, guitaren passer til din måde at spille guitar på - hele lortet hænger bare sammen. Du er et unikum! Sådan er det bare!

https://www.youtube.com/watch?v=XtOb75jyQK4

Det husker vi især fra sæsonen

Sjette sæson var fuld af storslåede performances, sjove auditions og gyldne øjeblikke.

Vi husker især Karolines store trang til forårsruller. Når hun ikke stod på scenen eller var i gang med at øve til liveshowene, kunne man altid finde hende i køkkenet i X Factor-lejligheden, hvor hun blandt sprøjtende olie var i gang med at tilberede forårsruller. I et af programmerne viste hun, hvordan hun bedst tilberedte dem.

Derudover husker vi Blachmans opfordrende tale til nationen, som han berigede publikum med under finalen. Han sagde blandt andet:

- Vores allesammens bedsteforældre kæmpede mod nazismen og et besat Danmark. Min generations forældre kæmpede for et velfærdssamfund, men hvad kæmper vi fo? Vi skal kæmpe for kærligheden, ikke kun til os selv, men til hinanden. Det er fremtiden. Og det er en fremtid, der er værd at kæmpe for.

Blachman var ikke den eneste, der havde store ambitioner. Vi husker også folketingsmanden Kim Christensen, der til hverdag er trafikordfører fra Dansk Folkeparti på Christiansborg. Til hans audition stillede han op med sin egen version af Sam Cookes soulklassiker Bring It On Home. Det blev desværre ikke til en sangkarriere for Kim. Dommerne sendte ham tilbage på Christiansborg, hvor han måtte nøjes med at synge til julefrokosterne.

https://www.youtube.com/watch?v=QOEpTeXz4e4

Sæsonens bedste dommercitater

I 2013 kom der igen mange sjove citater fra dommerne. Vi har samlet nogle af de bedste her:

  • Blachman: Hvis du havde bygget Rundetårn, så havde det været firkantet. (Sagt til Anne Linnet).
  • Ida Corr: Det var en dejlig lydmassage, som jeg fik heromme. Det gik lige i ryggen på mig, rigtig dejligt. (Sagt til Marius fra Wastelands audition).
  • Blachman: Pas på dig selv og få justeret brillen, når du går over for rødt; vi har brug for dig her (Sagt til Mikkels audition).
  • Anne Linnet: Du skal have en tysk stortromme lige i røven. (Sagt til Jasmin).
  • Anne Linnet: Blachman, er du fuldstændig skudt i roen? Du sidder jo og kører rundt med hele verden, slap dog af. (Sagt til Blachman).