FLASHBACK Da Sarah rockede X Factor

Vinderen af fjerde sæson af X factor blev den lesbiske rockmama Sarah. Men vi husker også Cutfathers hysteriske grin, Pernilles raserianfald og det storslåede finaleshow.

I fjerde sæson af X Factor 2011 var der igen udskiftning ved dommerbordet. Pernille Rosendahl blev i den varme stol, mens Remee byttede plads med producer og sangskriver Cutfather. Og så gjorde den tidligere dommer Thomas Blachman comeback.Derudover vendte den tidligere X Factor-vært Lise Rønne også tilbage på scenen.

Pernille Rosendahl fik for første gang gruppekategorien, der bestod af grupperne JR, DeeVibez og tvillingerne Rikke og Trine. Cutfather tog sig af den unge kategori med Sarah, Babou og Rasmus. Sidst men ikke mindst havde Thomas Blachman den voksne kategori med Annelouise, Ercan og Patricia.

Ved det store finaleshow i Parken i København, var det den 15-årige rockmama Sarah, der løb med vindertitlen og pladekontrakten. Hendes personlighed og rå stemme havde lige fra starten imponeret dommerne, og selv om Sarah var storfavorit inden finalen, troede hun ikke selv på, at hun ville vinde.

Darlings på stribe

Blachmans solist Annelouise fik en andenplads, og Cutfathers anden deltager Babou fik en tredjepladsen. Alle tre finalister optrådte i en duet med hver deres gæstestjerne til finalen. Sarah sang med Carpark Norh, mens Annelouise sang med Fallulah, og Babou sang med 90’er-stjernerne fra Aqua.

Men finalisterne var ikke de eneste, der gjorde det godt i fjerde sæson af X Factor. Blachman var især begejstret for hans smukke sangerinde Patricia. Ifølge Blachman var hun den første deltager, der fik X Factor og sangkvalitet til at gå op i en højere enhed. Hendes skøre personlighed og sexede stemme var ifølge Blachman et perfekt match.

Pernille Rosendahl var derimod vild med de to RnB-elskende venner Jakob og Rudi, der stillede op til X Factor for anden gang. Pernilles anden gruppe, tvillingerne Rikke og Trine, der oprindeligt drømte om at blive fodboldspillere, imponerede også dommerne med deres ens stemmer og evne til at skabe harmonier.

DEVIBEZ - Well well well.mov

Det husker vi især fra sæsonen

En af de ting, der ikke blev sparret på i fjerde sæson, var Cutfathers hysteriske og sjove grin.Faktisk var hans grin så sjovt, at DR lavede en ringetone med hans grin. Ringetonen blev downloadet mere end 40.000 gange.

Derudover husker vi, da Pernille Rosendahl blev rasende på Thomas Blachman under andet liveshow. Hun sagde blandt andet til ham:

- Det har været et skandale-program, det her, og du skal ikke få mig startet, jeg er rasende.

Blachman havde givet mange af de unge hård kritik, og det blev til sidst for meget for Pernille, der ikke syntes, han var konstruktiv nok.

Heldigvis var det sjældent at dommerne blev sure. Til gengæld blev de tit rørte. Vi husker tydeligt, da den 63-årige Kjell fra Brovst fik Cutfather til at græde, fordi Kjell mindede ham om sin far.

Sæsonens bedste dommercitater

Sæson fire blev endnu en sæson fyldt med sjove kommentarer fra dommerne. Vi har samlet nogle af de bedste her:

Blachman: Hvis man ser bort fra din stemme, så er du en stjerne. Hvis du ikke går videre her, så bliver du min butler. (Til Franz anden audition).

Pernille Rosendahl: Jeg har nogle gange været lidt nervøs for dig, for når jeg kigger ind bag dine øjne, så er du bare 500 år gammel. (Til Babous første liveshow).

Blachman: Når jeg møder dig, har jeg ikke engang lyst til at lave om på dit ansigt, som jeg tit har med pigers. (Til Babous første liveshow).

Cutfather: Hun har den total fedeste stemme, men hvordan ser hun ud i kjole? (Om Sarah).