Her er 8210's nye sanger

- Skæbnen ville, at jeg skulle være med i X Factor, siger 15-årige Sara. Hun blev kasseret som solist, men nu er hun med igen - som sangerinde i pigerapgruppen fra Århus V.

Vi så hende kramme pigerne fra 8210, da de kom slukørede ud fra deres første audition. Senere hørte vi hende, skrige af glæde i den anden ende af telefonen, da hun fik den dejlige besked: Du skal være med i X Factor!

Men hvem er hun, dette nye medlem af 8210?

Dr.dk/xfactor mødte 15-årige Sara fra Århus og fik løftet sløret.

Ud - og tilbage igen

Sara stillede op i X Factor med en ven, men kom desværre ikke videre efter første audition. Til gengæld skulle det vise sig, at være heldigt for pigerne i rap-gruppen 8210. Det var Soulshock, der foreslog, at de skulle finde et ekstra medlem, da de stillede op til audition i Århus som en trio. Og der var ingen tvivl i pigernes sind: De ringede straks til deres veninde Sara og tilbød hende den ledige plads i gruppen:

- De valgte mig, fordi jeg kan synge. Så det er meningen at jeg synger, og de andre rapper. Og så tror jeg også de valgte mig, fordi de ved hvor meget jeg vil det her. Jeg er nok den af deres veninder, der brænder mest for det. Så da jeg røg ud efter min egen audition, der græd jeg jo som en sindssyg. Jeg var helt nede. Men så hev pigerne mig lige op igen.

Men hvad så med den ven, Sara var til audition med, spørger vi hende. - Han var selvfølgelig ikke så glad for det. Han mente jo at ham og jeg skulle blive ved med at lave musik sammen. Men jeg sagde til ham: "Havde du fået den her chance, så havde du gjort det samme! For det her er ikke noget der sker for alle og enhver. Jeg røg ud, men skæbnen ville at jeg skulle være med alligevel. Sådan tænker jeg det." Og så forstod han det også i sidste ende, og ønskede os held og lykke. I dag er han rigtig glad for at vi er gået videre.

"Hvis han kan, så kan jeg sgu også"

Sara har sunget så længe hun har kunnet komme til det. Så snart hun kunne tale, begyndte hun nemlig også at synge, og hun har gjort det lige siden.

I 2006 medvirkede hendes storebror, Rami, i MGP, med bandet 'WeMix', og dette inspirerede den dengang 11-årige Sara utrolig meget:

- Jeg tænkte, "hvis han kan, så kan jeg sgu også!" Jeg ville bare hellere være med i X Factor i stedet for. Og i X Factor skal man være 15 år for at deltage, så jeg var nød til at vente med at melde mig. For 6 måneder siden blev jeg så 15 år, så i år kunne jeg deltage.

Piger med tørklæde

Sara går i 9. klasse på Egebakkeskolen i Århus, og det er netop fra Århus hun kender resten af pigerne, som også laver andet end at synge:

- Vi er barndomsveninder, og vi har altid danset og sunget sammen. Og så er 3 af os i en gruppe der hedder 'All Kinds'. Det er en pigegruppe hvor vi synger, og danser, men også laver debatter. De kan f.eks. handle om, at udenlandske piger, og piger med tørklæde, kan ligeså meget som alle andre piger. Det er f.eks. seminarier der booker os til den slags.

Pigerap til Danmark.

I 8210 handler det dog om den ene ting de alle har til fælles, nemlig musikken, og mere præcist rapmusik. De sang 'Hey Mama' med The Black Eyed Peas til superbootcampen, og det er mere af den slags, vi kan forvente os. De ønsker at gøre en forskel og er alle enige om at Danmark har brug for en gruppe som dem:

- Jeg tror vi kommer langt i X Factor, også selvom der er mange dygtige konkurrenter derude. Jeg tror de vi laver, rammer vores aldersgruppe godt. Pigerap er noget nyt i Danmark, og det er noget mange gerne vil se. Så det vil vi gerne være med til at starte op. Også selvom det bliver nogen andre der får chancen og bryder igennem herhjemme. Jeg tror nemlig, at folk lige skal vende sig til det.

Følg 8210 på X Factor-bootcamp på fredag kl. 20 på DR1.

  • Soulshock, Pernille Rosendahl og Remee er klar i Koncerthuset i DR Byen til den nye runde i X Factor: Superbootcampen. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, DR)
  • Spændte superbootcamp-deltagere strømmer ind i Koncerthuset i DR-Byen. Blandt dem 24-årige Nabil (tv. i den hvide T-shirt), der kender rumlen fra lillebror Basim, der opnåede en flot 4. plads i premieresæsonen. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • De 99 glade deltagere, der gik videre fra audition til superbootcamp i Koncerthuset. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Pernille Rosendahl og 10 forventningsfulde deltagere over 25 år, der nu drager på bootcamp: Thomas, Joan, Peter, Daniel, Claus, Vicki, Eliana, Eline, Claus og Morten. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Remees bootcamphold af 15-24-årige er klar: Jesper, Michael, Anna, Morten, Sofie, Kristina, Tine, Rasmus, Tine og Martin Emil. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Soulshock omgivet af superlykkelige grupper - alle klar til bootcamp. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
1 / 6