Her er X Factor-vinderens første hit

- Det er blevet en meget unik sang, som har et hitpotentiale, men samtidig er inderlig, siger Soulshock om nummeret 'My Dream'. Det har han skrevet sammen med Remee og Pernille, og det bliver X Factor-vinderens første single.

- Det er blevet en meget unik sang, som har et hitpotentiale, men samtidig er inderlig.

Sådan siger Soulshock om nummeret 'My Dream', som han har skrevet sammen med sine meddommere Remee og Pernille Rosendahl, og som bliver X Factor-vinderens første single.

Læs et interview med ham her på siden, og smuglyt eksklusivt til både Thomas', Jespers og Tines version af sangen. Sangen kan forudbestilles allerede nu på x-vinder.dk.

Prøv at beskrive vindersangen for os, der ikke har hørt den endnu.- Den hedder 'My Dream' og det er en sang, som handler om den rejse, som deltagerne har været på.

Hvordan er sangen blevet til?- Sangen er skabt i en skrive-session med Pernille, Remee og mig. Det startede lidt svært. Det var første gang, vi sad sammen, og vi er jo alle sammen kreative mennesker, men det er ikke bare lige sådan at få det til at gå op i en højere enhed. Det endte med, at Pernille smuttede på første dag, og jeg og Remee så blev tilbage og fik skabt en ret god skabelon for noget, som Pernille så har hørt og tilføjet noget tekst til og givet den en ny dimension til.

En vindersang til X Factor SKAL være et hit. Hvordan greb I det an?- Jeg er vant til det pres at skulle levere en hitsingle. Det har jeg gjort mange gange i min karriere. Men den her konstellation har været ny for mig. Jeg plejer at sidde i LA og kunne styre det hele selv og gøre det på min egen måde. Den her gang har jeg skullet få det til at fungere mellem tre mennesker. Jeg synes, det endte med at fungere rigtig godt, på den måde at vi alle sammen har noget at give. Det er blevet en meget unik sang, som har et hitpotentiale, men samtidig er inderlig. Det er en kunstnerisk anderledes hitsang end en X Factor-hitsang normalt vil være. Jeg synes godt, man kan mærke, at vi er på et lidt andet kunstnerisk niveau med den her sang, end en X Factor-sang normalt vil være.

Sangen skal synges af tre forskellige sangere med nogle meget forskellige stemmer. Hvordan har I løst det?- Det er dér, hvor produceren kommer ind i billedet. Da sangen var skrevet, var det min opgave at få det løst. Det, der var det mest udfordrende i det, var, at det skulle gøres på 48 timer! Det var min deadline. Jeg startede lørdag kl. 10, og det skulle afleveres mandag morgen. Originalsangen var skrevet på næsten et electronica-track, men jeg valgte hurtigt at gå mere over i rock-genren. Den røde tråd mellem de tre finalister er, at de alle sammen er lidt rockede, så jeg valgte en approach med guitar over imod Coldplay. Efter det skulle det så defineres, hvad hver kunstner har hver især at byde på. Det fik jeg løst på den måde, at jeg fik vokalerne ind, og jeg sad med dem ligesom et puslespil. Jeg bruger meget akustisk guitar på Jesper, fordi der er noget organisk over ham. Thomas havde behov for en mere mørk approach i tracket. Og med Tine gik jeg næsten helt over i straight up 80'er rock, så det endte med en Kelly Clarkson-stil.Det var første gang, Thomas, Tine og Jesper skulle synge i et musikstudie. Hvordan klarede de sig?- Jeg synes, de gjorde det sindssygt godt. Jeg havde hyret tre vokalproducer-assistenter ind til at hjælpe dem. Den sværeste var faktisk Tine, fordi hun har en utrolig klang, men klart er uerfaren i et studie. Hun kan lave nogle linjer, hvor man sidder og siger "Hold kæft, hvordan kan du gøre det som 16-årig?" Men så kan man også sige til hende: "Hey, kan du lige dubbe den linje dér?" Og så ligner hun et stort spørgsmålstegn, for det har hun aldrig gjort før. Så der er ingen tvivl om, at det er nogle uerfarne mennesker, man har i studiet. Men taget i betragtning af, at vi starter lørdag kl. 10 og slutter sent søndag morgen, så er det utroligt, hvad der er blevet skabt, og det er utrolig, hvor stort et talent, de tre finalister har.

Skal du også arbejde med det album, der skal indspilles, når vinderen er fundet?- Det kommer jeg nok til. En af grundene til, at jeg sagde ja til X Factor, var, at jeg ville sørge for, at deltagerne blev fulgt ordentligt til dørs. Den energi og passion, som jeg og Remee og Pernille har brugt på at finde og udvikler talenterne, skal vi beholde og føre ind i en plade. Der er jo ikke nogen andre, der kender de her kunstnere bedre end os dommere. Så jeg har stillet mig selv til rådighed til at producere.

Forudbestil vindersangen med vinderen allerede nu på x-vinder.dk

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326efdfa11f9d1b2c78a3b2http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f01ba11f9d1b2c78a3dchttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f01ba11f9d1b2c78a3df

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk