Hold kæft Pernille – nu får du rock

Sveinur synger rock i fredagens X Factor. Kom med i Cutfathers studie og se, hvordan hans finalister forbereder sig.

BACKSTAGE: I studiet med Cutfather

Pernille Rosendahl savnede et rigtigt rocknummer fra Sveinur i X factor sidste fredag. Og det skal hun få i det kommende liveshow, afslører den færøske rockdreng.

- Nu skal hun bare holde kæft, nu får hun rock, siger han med et grin, da dr.dk/xfactor besøger ham og Cutfathers andre deltagere i lydstudiet, hvor de øver deres næste sang.

- Det er fedt at synge inde i studiet, så jeg håber, det bliver dobbelt så fedt, når jeg skal op på scenen, fortsætter han.

Hvordan det lyder allerbedst
Selvom alle vokaler er live i X Factor, så tager Cutfather alligevel sine deltagere med i studiet for at få dem til at indspille det nummer, de skal synge med.

- De skal selvfølgelig synge live. Men når vi indspiller det, så ved de lige præcis hvilke fraser, de skal synge hvor, med hvilken timing og hvilken pitch, og hvordan vi synes, det lyder allerbedst, forklarer Cutfather

- Så kan de gå med det i deres iPod resten af ugen og træne til det, og så kommer teksten mere naturligt. Det håber jeg i hvert fald på, fortsætter han.

Og så er der også en anden bagtanke med at tage deltagerne i studiet: Hvis de går hen og vinder konkurrencen og får en pladekontrakt, så ved de, hvordan det foregår.

- Så har de været i studiet og indspille syv gange som minimum, siger Cutfather med et listigt smil.

Se videoerne her på siden, hvor Cutfather viser rundt i sit studie, og Katrine og Sveinur fortæller om forberedelserne til på fredag. Vi afslører, hvad alle finalisterne skal synge i liveshow nr. 2 på torsdag kl. 11 her på dr.dk/xfactor.

Sveinur og Katrine i Cutfathers studie. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)