Køb den nu: Anne Linnet skriver støttesang til Danmarks Indsamling

De tre X Factor-dommere og deres finalister synger støttesangen 'Én verden' til fordel for Danmarks Indsamling.

(Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Samme fredag som første X Factor-liveshow bliver skudt i gang, løber Danmarks Indsamling af stablen på DR1, og X Factor har valgt at give sit eget helt særlige bidrag.

Anne Linnet har nemlig skrevet støttesangen 'Én verden', og både Ida Corr, Thomas Blachman og alle deres ni finalister medvirker i fællesskab på nummeret.

- Jeg er superglad for at kunne levere en sang til Danmarks Indsamling, og jeg er lykkelig for, at det kunne lade sig gøre at have både Blachman, Ida og alle deltagerne med på sangen - det er blevet et fælles projekt, siger Anne Linnet.

"Vi er en verden"

Og et fælles projekt er det virkelig, for Thomas Blachman taler hen over nummerets åbning, Ida Corr og Anne Linnet selv synger versene, og finalisterne synger omkvædet.

(© DR)

- Inspirationen til sangen er kommet fra de voldsomme flygtningestrømme, som vi har set igennem flere årtier. De har gjort et stort indtryk på mig. Det er de billeder, der har skabt sangen, fortæller Anne Linnet om nummeret.

- Vi er én verden, og vi hænger uløseligt sammen. Vi kan hjælpe med at bære dem, der ikke selv kan gå - og alle dem, som falder, siger hun.

Musikvideo har premiere på fredag

DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme er stolt over, at X Factor kan bidrage til Danmarks Indsamling 2013.

- Jeg er enormt stolt over, at X Factor som det store, flotte underholdningsprogram kan være med til at samle penge ind til de nødlidende i Afrika, siger X Factor-bossen.

- Jeg vil gerne takke de tre dommere, Anne Linnet, Ida Corr, Thomas Blachman og de ni dygtige finalister for at have gjort Én Verden til et fantastisk et nummer. Jeg opfordrer alle til at downloade sangen og dermed støtte Danmarks Indsamlingen.

Musikvideoen til sangen vil blive vist under det første X Factor liveshow på fredag 8. februar efter afgørelsen. Allerede fra i dag vil singlen kunne købes på TDC Play, CDON og iTunes. Den koster 10 kr. pr. download.