Linas hjælpedommere: Uden et brand er du ingenting

Når du tænder for X Factor i aften, så vil du møde de her to: Patrick og Jonas. De har specialiseret sig i artdirecting, at brande kunstnere, og i aften er de Linas hjælpedommere til Bootcamp.

Patrick & Jonas - Linas hjælpedommere (X FACTOR 2014)

De to mænd med det funky udseende tager i aftenens udgave af X Factor rollen som Linas hjælpedommere under hendes Bootcamp med unge-kategorien. Bootcampen foregår i Kødbyen i København.

Patrick og Jonas er Linas rigtig gode venner gennem mange år, og så er de virkelig dygtige til dét, de kalder for artdirecting: At stå for alt omkring en artist, makeup'en, kostumerne, koreografien - kort sagt hele konceptet.

Og det er netop dét, de har forberedt sig på til Bootcamp-forløbet: De har lyttet til alle deltagerne og taget stilling til sangvalg, og hvordan de enkelte deltagere kan gøre sig bedst på en scene.

Brandet er vigtigt

Noget af det vigtigste for en sanger er nemlig ikke stemmen, men brandet. Uden dét, så er man ingenting, forklarer Patrick.

- Det værste, der kan ske for en artist, er, at folk er ligeglade. Der er mange, der for eksempel synes, at Medina er for tynd eller har grimt hår. Det er fordi, hun hele tiden pusher til grænsen. At hun for eksempel siger:"Jeg vil provokere med at være nøgen", og så er der nogle, der tager stilling til det.

Er der ikke det, så er det fordi, kunstneren ikke står 100% klart, siger han.

Klar til publikum

En anden vigtig opgave for hjælpedommerne er, at forberede de unge deltagere på det publikum, der kommer til at være til X Factor liveshows, som går i luften fredag 14. februar.

- De bliver nødt til at kunne agere, når der er et publikum. De kan ikke bare stå og kigge ned i gulvet, de er nødt til at åbne op, forklarer Jonas.

De to artdirectors skal hjælpe til, så X Factor-eventyret bliver rigtig fedt.
- Deltagerne skal være vores muse og inspirere os til at skrive det her eventyr, og så skal vi give dem feedback. Det er vigtigst for os, at de er sig selv, så skal vi nok hjælpe dem videre, bakker Patrick op.

Se alle Patrick og Jonas' tips og tricks i videoen ovenover, og følg med på førstedagen af Bootcamp i aften kl. 20:00 på DR1.