Med Thomas i øveren

Hvordan forbereder man sig på at optræde for 35.000 mennesker? Thomas' trick er at øve og øve og øve sig. - Jeg prøver på at være så velforberedt, som jeg overhovedet kan være, siger X Factor-finalisten.

Interview med Thomas

Lydprøver, sangtræning, koreografi. De tre finalister Thomas, Jesper og Tine har et tæt pakket program forud for lørdagens X Factor-finale.

- Vi har heldigvis en dag mere, end vi plejer - nu er det lørdag og ikke fredag, vi skal synge, siger Thomas, da dr.dk/xfactor fanger ham mellem to prøver tirsdag eftermiddag.

- Der er flere sange den her gang. Jeg tror, der er fem sange i alt, jeg skal synge med på, og det er sange, som jeg ikke kan så godt i forvejen. Og så har vi været i studiet og indsynge vindersingle. Jeg kan godt mærke, jeg har sunget mig lidt ned. Så jeg skal også passe på, at jeg ikke synger for meget.

"Den udsigt må være fantastisk"

I den gamle festsal i det indre København prøver Thomas at forestille sig, hvordan det bliver at stå på scenen i Danmarks nationalstadion, Parken.

- Vi har lavet aftegninger på gulvet med tape af, hvordan scenen er. Og den er rimelig stor! Den er noget større, end hvad vi er vant til, siger Thomas med en mild underdrivelse.

- Jeg har stået så mange gange til koncerter nede i mængden. Nu at stå oppe på scenen og kigge ned - bare den udsigt må være fantastisk! Det har jeg altid godt kunne tænke mig.

Hvad siger kroppen

Thomas er spændt på, hvordan han vil reagere, når han skal optræde foran 35.000 mennesker.

- Det er en ubekendt, ligesom det var første gang, jeg skulle stille mig op på scenen i X Factor. Der var man sådan lidt: Hvordan tackler man det? Hvordan tager du det? Kan du holde nerverne i ro? Kan du fokusere på det, du skal? Det har jeg følt, jeg kunne indtil videre. Men det er klart, at det her er en ny ubekendt for mig. Hvordan siger din krop? Det kan være, den laver små tricks med dig, eller hvad der sker.

Hans bedste trick er at øve og øve og øve sig.

- Jeg prøver på at være så velforberedt, som jeg overhovedet kan være og kunne mine ting og bare leve mig ind i det - og også lægge op til, at jeg skal optræde for mange mennesker. Der bliver mere knald på. Det glæder jeg mig sindssygt meget til.

Se hele videointerviewet med Thomas her på siden. Oplev X Factor-finalen live fra Parken lørdag 27. marts fra kl. 19.30 på DR1.