MORTEN BENJAMIN

Morten Benjamin er en ung mand med noget på hjerte. Og han vil gøre, hvad han kan for at være et positivt smittende element i dette års X Factor.

Morten Benjamin er en ung mand med noget på hjerte. Han er på mange måder et paradoks. Han er to meter høj og ganske bredskuldret - og når han synger, er det en følsom og meget fin stemme, der kommer ud. Han tror på kærligheden, og han vil gøre, hvad han kan for at være et positivt smittende element i dette års X Factor.22-årige Morten Benjamin er født og opvokset i Horsens. Han er netop nu i gang med at afslutte sin HF, men ellers er det musikken, der fylder i Morten Benjamins liv.

Han har spillet bas og guitar i mange år, men det var først for få år siden, at han begyndte at synge. Da hans nevø hørte det, gav de hinanden hånd på, at Morten Benjamin ville stille op i X Factor - og det gjorde han så.

Morten Benjamin er et meget filosoferende menneske, og han vil gerne formidle sit budskab, der handler om, hvor vigtig kærligheden er:

- Alle menneskers største ønske er at blive lykkelige. For mit vedkommende er lykke direkte forbundet med kærlighed - at være elsket og elske fuldt ud og i samme ombæring være sårbar overfor den kærlighed. Hvis man har kærligheden, sker der så mange ting rundt om den, som er biprodukter, men som er med til at give livet farve.

Musikken sætter tingene i perspektiv

Derfor betyder musikken meget for Morten Benjamin, for det er især gennem denne, at han reflekterer over tilværelsen:

- Min musik skal være reflekterende. Den skal handle om at sætte ting i perspektiv - ens liv, ens forhold, krig og selve eksistensen.

For Morten Benjamin er det en stor gave at få lov til at arbejde med Pernille Rosendahl, som i år har fået den unge kategori. Han finder stor inspiration hos sangerinden - både menneskeligt og musikalsk:

- Det fantastiske ved Pernille er, at hun både er musiker og kunstner. Pernille er en kunstner, som virkelig har vidst, hvad hun ville og har kæmpet for det. Ud over det, så er hun et utrolig reflekteret individ og spændende at tale med.

Vikingen med den fine stemme

Der er ingen tvivl om, at Pernille også ser frem til sit arbejde med Morten Benjamin. Hun er sikker på, at alle kommer til at holde af ham:

- Han er begavet og sjov. Han kan være benhård, når han kommenterer verden omkring sig. Han har en sort og tør humor, som jeg helt vildt godt kan lide. Og så er han jo et paradoks! Han er en stor vikingemand, og alligevel har han den mest følsomme og fine, porøse røst, som jeg ikke tror, vi har hørt i X Factor før. En lille spinkel stemme, men med en kæmpe styrke, fordi han fortæller historier, når han åbner munden.

(Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

MORTEN BENJAMINS BLÅ BOGBeskriv dig selv med tre ord?

- Kærlig, emotionel og sårbar på den fede måde.

Hvad er det største, du har oplevet i dit liv?

- Jeg gik en gang en tur på stranden om morgen. Solen var ved at stå op, og der kom to svaner svømmende helt tæt på mig. Der gik det op for mig, at de største glæder i livet ikke kan købes for penge.Hvad kan gøre dig rigtig glad?- Guitar, bål, cigaretter og kaffe om sommeren.

Hvad kan du godt lide at lave i din fritid?

- Jeg dyrker meget sport, spiller musik, og så kan jeg godt lide at tænke.

Hvem inspirerer dig?

- Det gør min farmor og farfar. Min farfar står stadig op klokken halv syv om morgenen og laver friskpresset juice til min farmor, fordi det kilder i maven, når hun smiler. Det er kærlighed!Hvad betyder musik for dig?- Jeg vil ikke kunne leve uden musikken. I musikken får jeg et frirum til at respondere over livets facetter.Hvorfor har du X Factor?- Jeg tror alle har en vis form for X Factor, og jeg tror at min X Factor er, at jeg på visse punkter er en gammel sjæl i en ung krop.Hvor er du om ti år?- Jeg er i udlandet og promovere min musik, og så har jeg min kone med, som synger kor.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327c3a9a11f9d1b2c78c05fhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327c32ea11f9d1b2c78bfdehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327c2c1a11f9d1b2c78bf90http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327c266a11f9d1b2c78bf24http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327c1c9a11f9d1b2c78bef2http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327c148a11f9d1b2c78bed1http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327c0fea11f9d1b2c78beb3http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327e5aba11f9d1b2c78c609http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327c079a11f9d1b2c78be92http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327be3da11f9d1b2c78bde7http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327bca2a11f9d1b2c78bd60http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327bc66a11f9d1b2c78bd24http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327bc64a11f9d1b2c78bd1e

Facebook
Twitter