Ny app giver stemmeeksplosion i X Factor

Antallet af stemmer er mere end fordoblet til årets første liveshow. På Snapchat hitter X Factor også stort.

Seerne sendte Blachmans drenge Citybois direkte videre i X Factors første liveshow fredag aften. Langt de fleste stemmer kom fra den nye DR X Factor-app. (Foto: © Lars E Andreasen, dr)

For første gang er det blevet gratis at stemme i X Factor med den nye app til iPhone, iPad og Android. Og det har danskerne i den grad taget til sig.

Hele 250.000 stemmer tikkede ind fra appen på premiereaftenen fredag - mens yderligere 80.000 kom ind på sms til 1212, hvor man betaler 1 kr. plus takst for at afgive sin stemme.

- Det er fuldstændig forrygende! Rigtig mange flere har stemt, end der plejer til årets første liveshow i X Factor. Og det skyldes at appen gør det mere tilgængeligt og helt gratis, jubler X Factor-boss og underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme.

Stemmetallet mere end fordoblet

De sammenlagt 330.000 stemmer, DR modtog fredag aften, er mere end en fordobling i forhold til 2014, hvor der kom ca. 150.000 stemmer til det første liveshow. Og en tredobling i forhold til 2013, hvor ca. 100.000 stemmer tikkede ind under samme udsendelse.

- X Factor er hele Danmarks program, og det er fantastisk, når ny teknologi gør det nemmere tilgængeligt for folk at være med og give udtryk for deres holdning om, hvad der er god musik i 2015, mener Jan Lagermand Lundme.

Om seerne stemmer anderledes i appen end på sms'en, er for tidligt at konkludere noget om, siger han. Alle stemmerne for hver runde af X Factor bliver offentliggjort i ugen efter finalen, som finder sted i Boxen i Herning fredag 27. marts.

25.000 snapper med X Factor

X Factor er i denne uge også kommet på det populære sociale medie Snapchat med overvældende succes. På bare to døgn har flere ned 25.000 tilføjet XFactorDR på det populære medie for at følge live-deltagerne helt tæt på.

- X Factor er meget mere end et tv-program, siger redaktionsleder Søren Bygbjerg fra DR Event, der står for X Factor på nettet.

- Vi bruger alle platforme - dr.dk, app, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter og nu også Snapchat - til at samle danskerne og sætte gang i snakken om vores alle sammens yndlingsprogram.

Hent eller opdaterer DR X Factor-appen i App Store eller Google Play og vær med, når X Factor sender live hver fredag kl. 20 på DR1.