Alle elsker Mia! Stolt far i tårer efter X Factor-succes

15-årige Mia sang sig fredag aften lige ind i danskernes hjerter. Hendes far har næsten ikke sovet, fordi han har haft travlt med at takke for al støtten.

- Fantastisk stemme og sangskriver! Om det bliver i X Factor eller andet sted, så skal hun nok komme langt!

- Adele på dansk! Kort og godt. Hun har skrevet og synger et potentielt pop-verdenshit!

- Er helt færdig, sidder og hører hende igen og igen, bare teksten er fantastisk. Hun synger fabelagtigt, sad sgu med en tåre i øjet.

Roserne strømmer ind til 15-årige Mia fra Ølsted, efter hun fredag aften indtog danskernes tv-skærme med sin selvkomponerede sang 'Sick' i X Factor.

Ud over de - i skrivende stund - lige knap 1.000 rosende kommentarer har klippet med Mias optræden fået knap 700.000 visninger, 24.000 likes og 821 delinger på X Factors Facebook-side.

Har ikke sovet hele natten

Samtidig med at kærligheden strømmer ind til det unge supertalent, er det tårerne, der strømmer hos Mias far, Brian Kjær, som vi også mødte i X Factor fredag aften.

- Puha... Jeg kan næsten ikke snakke... Jeg skal lige samle mig, lyder det fra en meget stolt farmand lørdag formiddag.

- Det er helt fantastisk med den modtagelse, Mia har fået. Ét er at nå de mål, man sætter for sig selv, det er rart. Men at se ens børn nå deres mål, dét er ubeskriveligt, siger han.

Brian Kjær og datteren Mia sad sammen med hele familien og så afsnittet af X Factor fredag aften, hvor de stillede op hver for sig. Og her var det altså tydeligt, at farmand blev outshinet af sin musikalske datter.

- At sidde og se min datter på tv og vide, at hele Danmark kigger med... det er fuldstændig surrealistisk. Og det er jo stukket fuldstændig af på Facebook, siger Brian Kjær, som har brugt det meste af natten på at sidde og læse de knap tusind kommentarer, der er kommet til hans datter.

- Jeg kunne slet ikke sove i nat, så jeg har siddet og liket alle folks kommentarer i stedet. Til sidst forlange Facebook, at jeg skulle skrive en kode, fordi de troede, jeg var en eller anden robot. Så jeg endte med at skrive en stor tak til alle på opslaget, fordi de har taget så godt imod hende, siger Brian Kjær.

Brian Kjær omfavner sin datter, Mia, efter, hun er gået videre i X Factor. Brian Kjær stillede selv også op til audition, men slap ikke igennem nåleøjet. (Foto: Dr)

Indspillede første sang som niårig

At Mia har et helt særligt talent inden for musik, fandt Brian Kjær ud af, allerede da hun var otte-ni år, hvor de sammen begyndte at lege med forskellige musikprogrammer på hans computer. Mias allerførste indspilning var nummeret 'Vindes farver' fra Disney-filmen 'Pocahontas'.

- Hun kendte ikke teksten, så hun stod og læste den, samtidig med hun sang den. Vi tog den i ét take. Der slog hun fuldstændig benene væk under mig, fortæller Brian Kjær.

Men det var ikke kun Mias sangstemme, der rørte de tre X Factor-dommere og danskerne fredag aften.

Særligt hendes talent for sangskrivning og den iørefaldende popsang 'Sick', som hun altså selv har skrevet, var noget, Remee bed mærke i.

- Jeg er målløs. At der kommer én ind, der kan blive så stor en sangskriver, som du kan. Hver en linje sidder knivskarpt. Seriøst talent, lød det fra X Factors mest vindende dommer gennem årene.

15-årige Mia og hendes far, Brian. (© dr)

Hun er så vild

Brian Kjær fortæller da også, at Mia altid har haft det bedst med at udtrykke sig på skrift. Hun har tidligere skrevet flere noveller, og så er der især én episode, der stadig står lysende klart for ham.

- Jeg skulle jo have den her "sådan er det at være teenager"-snak med hende på et tidspunkt om, at det er okay at være forvirret over alting, og at det er okay at have svært ved at håndtere sine følelser. Efter vi havde haft snakken, sendte hun mig en sms, hvor hun formulerede alt det, jeg lige havde prøvet at sige til hende, 20 gange bedre, end hvad jeg havde formået, siger han og tilføjer:

- Jeg har aldrig nogensinde mødt en teenager, der kan sætte ord på sine følelser og være så bevidst om så mange ting, som Mia er. Hun er så vild!