Alle elsker Morten fra X Factor: Sådan er han i virkeligheden

Morten Nørgaard kæmpede sig tilbage i X Factor og blev med ét seerfavorit med sin følsomme stemme. Nu fortæller hans søstre, hvorfor han er ”verdens bedste Morten”.

Morten Nørgaards søstre var før X Factor de eneste, der havde hørt ham synge.

Der gik et suk igennem salen under Five Chair Challenge i X Factor, da Remee stoppede Morten Nørgaard halvvejs i hans optræden.

- Bare stop tracket. Lav den sidste del a capella. Du mistede tracket fuldstændig, lød det fra Remee.

Han synger direkte til mit hjerte, og det er noget, jeg kun oplever, når han synger.

maya Juul Nørgaard, søster til Morten Nørgaard

Både Morten Nørgaards og publikums virkede noget betænksomme, men da først han havde sunget de første par ord, var alle på Mortens side – både i salen og hjemme i stuerne, hvor hashtagget #TeamMorten hurtigt blev til.

- Er jeg den eneste, der lige fik noget i øjet, da han reddede sangen med a capella, skriver Michael på X Factors Facebook.

- Hvor er det sejt Morten! Flot kæmpet tilbage. Det viser, om end du var nervøs, en stærk karakter! Huset det og stol på. Smuk, smuk stemme, skriver Marlene.

26-årige Morten Nørgaard fra Odder største fans må dog være hans to søstre Mathilde og Maya Juul Nørgaard, som vi allerede lærte at kende under Morten Nørgaard første audition, hvor de ikke kunne holde tårerne tilbage.

Og tårerne kom også trillende under Five Chair Challenge.

- Det kunne jo have gået begge veje, men at Remee gav ham chancen var så vigtigt, siger Mathilde Juul Nørgaard på 20 år, der blev færdig som student i sommers.

Fra Venstre: Morten, Mathilde og Maya. (Foto: PRIVATFOTO)

- Vi kunne se, at han tog en stor indånding og sagde, ”nu skal den være der”. Og efter bifaldet lyste han jo helt op, siger den yngste lillesøster.

Se Morten Nørgaard komme stærkt igen under Five Chair Challenge herunder:

Overraskede alt og alle

At deres generte bror hev sig selv op igen og endte med at stjæle showet overraskede søstrene. Det gjorde han dog også til første audition.

- Han var så nervøs, og det kunne jo være gået helt galt. Det var første gang, jeg har set ham så modig. Han har fået en helt anden respekt for sig selv, konstaterer Mathilde Juul Nørgaard.

Morten, der er uddannet automatiktekniker, men som i øjeblikket er arbejdsløs har ikke altid haft det helt nemt, fortæller søstrene. Jo, når han sidder foran computeren, men det forstår folk ikke helt. Der føler han sig hjemme, og det ved han, at han er god til.

- Computerspil er hans univers. Det er et sikkert sted for ham, og der får han positiv respons. Ikke for det han siger, men for det gør, siger Maya Juul Nørgaard på 23 år, der til daglig er souschef i den lokale Netto i Odder, og som bor sammen med broren.

De tre søskende er meget tætte. (Foto: PRIVATFOTO)

Derfor var det også så overvældende for dem at se ham overvinde sig selv i et fuldstændig nyt territorium.

- Vi har været vant til at se ham i et sikkert miljø. Og så går han ud og leverer på den måde – med sjælen, siger Maya Juul Nørgaard.

Hør Morten Nørgaard overbevise dommerne synge sig videre fra audition i videoen her:

Verdens bedste Morten

Familien Nørgaard er hvad man nok vil kalde en moderne kernefamilie. Mathilde og Maya har samme mor og far, mens Morten og deres bror Jesper har en anden mor.

Han er så ydmyg. Han er som en moderne Messias

MAYA JUUL NØRGAARD, SØSTER TIL MORTEN NØRGAARD

Morten Nørgaard var kun et halvt år, da søstrenes forældre fandt sammen, så der er ikke noget, som hedder halvbror. Han har altid været der, som de siger.

På trods af at Morten Nørgaard, ifølge søstrene, er en smule usikker og måske ikke altid har følt sig helt rigtig, har det aldrig stoppet ham fra at tage sig af sine to søstre.

- Han er så kærlig og omsorgsfuld. Han tænker altid på os og vores følelser, og han tænker altid på andre før ham selv. Jeg kender ikke nogen i verden, der ikke elsker Morten, siger Maya Juul Nørgaard.

Passer på søstrene

At han er omsorgsfuld kom også til udtryk, da Mathilde Juul Nørgaard fik en infektion i lungen for nogle måneder siden, som har plaget hende siden.

- Det er ham, der har støttet mig allermest og spurgt mest ind til det. Han spørger altid, ”hvordan har du det egentlig?”. Det glemmer folk ofte at spørge hinanden om.

Morten Nørgaard har altid passet godt sine søstre. (Foto: PRIVATFOTO)

Og det er ikke kun søstrene, der har glæde af Morten Nørgaards næstekærlighed. Ikke fordi han vil please folk, men fordi han ikke kan lade vær.

- Han indtryk på så mange, fordi han slet ikke har jalousi og så noget i sig. Han er så ydmyg. Han er som en moderne Messias, siger Maya Nørgaard med et grin.

- Ej det må du ikke skrive. Det er ikke fordi, vi er megareligiøse, slår hun fast.

Indbrud i andres liv

Det var Maya og Mathilde Juul Nørgaard, der meldte deres bror til X Factor, hvilket pudsigt nok blev sat i perspektiv, da søskende traditionen tro var i kirke juleaftensdag.

- Vi hørte om, at man skal markere sig i andres liv, og det ramte Morten. Vi har begge skubbet ham på vej, siger Maya Juul Nørgaard.

- Da vi gik hjem fra kirke, sagde han, ”jeg er så glad for, I har gjort det her i mit liv”. Og det siger også noget om, hvor ærlig han er om alting.

Før X Factor var det nemlig ikke andre end søstrene, der havde hørt hans stemme. Rent faktisk var det første gang, at deres far hørte sønnen synge under audition.

Morten Nørgaard på ferie til Bali for 21 år siden. (Foto: PRIVATFOTO)

- Morten bryder sig ikke helt om det. Han vil helst ikke være i fokus, og han holder sig helst i baggrunden, siger Mathilde Juul Nørgaard.

Synger direkte til hjertet

Det er dog ved at ændre sig lidt, efter den respons storebroren har fået efter sine optrædener i X Factor.

- Vi sad og læste kommentarerne på Facebook under videoen, og han kan slet ikke have det inden i sig. Glæden vokser bare i ham. Man kan se det i hans øjne. Det har påvirket ham så positivt, at han trodsede sin generthed.

Glæden ved brorens succes lyste da også op i søstrenes ansigter under hans auditions. Morten Nørgaards stemme og tilstedeværelse rammer nemlig noget, som ingen andre kan, fortæller Maya Juul Nørgaard.

- Han synger direkte til mit hjerte, og det er noget, jeg kun oplever, når han synger. Han rammer et sted inden i, der ikke kan nås på andre måder, siger hun og bliver bakket op af søsteren.

- Jeg tror han vækker nogle følelser. Ej nu begynder vi at græde igen. Han trænger bare til, at der sker noget godt.