Anna blev fanget i X Factors største drama: Her er hun i dag

- Det er historien, der aldrig slutter, siger den færøske sanger 7 år efter, hun var med i X Factor. I dag har travlt med at være mor og læse til sygeplejerske, men lever stadig for musikken.

- Det er en slags højskole. En uddannelse som har formet den måde, jeg ser mig selv på, siger Anna Nygaard om X Factor. Hun nåede hun til kvartfinalen tilbage i 2010.

Du husker sikkert Anna Nygaard for et af de mest dramatiske øjeblikke i dansk X Factor historie.

Da Remee i sæson 3 tilbage i 2010 skulle vælge mellem sine to egne fra ’Unge’-kategorien, Anna Nygaard og Jesper Boesgaard, der overraskende var endt i farezonen, blev han nødt til at forlade studiet i flere minutter.

Det jeg allerbedst kan lide, det er at fortolke og fortælle historier med musikken. Om op- og nedture. Det var derfor jeg startede.

ANNA NYGAARD, DELTAGER I X FACTOR

En tydeligt rørt Remee valgte Jesper Boesgaard, og den dengang 18-årige Anna Nygaards X Factor-eventyr var slut lige før semifinalen.

- Jeg husker nok mest dagen efter, hvor jeg lavede en masse interviews og fik en masse beskeder på Facebook fra folk, der var tossede på både Remee og DR, siger Anna Nygaard.

Dramaet var nemlig ikke slut, da Remee havde taget sin beslutning. Efter afgørelsen blev der i medierne stillet spørgsmålstegn ved, om alle stemmer blev talt op, og om de rigtige var røget i farezonen.

Selvom en ekstern revisor senere slog fast, at der ikke var blevet snydt med sms’erne, er det stadig det folk husker Anna Nygaard for.

- Når folk genkender mig, så er det fra det øjeblik. Det er ret vildt, det er det, man husker. Det er historien, der aldrig sluttede, og der var drama i flere dage efter, fortæller Anna Nygaard.

I klippet her kan du se øjeblikket, hvor Remee forlader studiet under afgørelsens time.

En givende oplevelse

Efter X Factor fik den nu 25-årige færing en pladekontrakt og udgav senere på året sit eget album, som hun stadig er meget stolt af. Efterfølgende var hun også ude og spille med en masse forskellige danske musikere og sang kor for flere kendte artister.

- Det kan godt være, det samme var sket, hvis jeg var med i finalen, men for mig er det ikke så vigtigt, for den oplevelse var så givende for mig. Det havde betydning for, hvem jeg er i dag, siger Anna Nygaard.

I dag synger hun stadig en masse sammen med flere forskellige bands og er ude og synge dansegulvet i gang med festorkestre og musikere som Søs Fenger. Og så arbejder hun også på sin helt egen musik.

- Jeg arbejder sammen med en guitarist, jeg har kendt siden X Factor og mit album, og så har jeg øvet mig en masse på at skrive tekster.

Drømmen er nemlig stadig at udgive sin egen musik og komme ud og spille det for en masse mennesker.

- Det jeg allerbedst kan lide, det er at fortolke og fortælle historier med musikken. Om op- og nedture. Det var derfor jeg startede. Og for mig kan det bedst lade sig gøre ved at fortælle sine egne ting med egne tester, siger Anna Nygaard.

Se Anna Nygaards sidste optræden i X Factor 2010, hvor hun sang temasangen til James Bond filmen "Tommorow Never Dies:

Det hele på én gang

Hun har dog ikke kun travlt med musikken. For fire år siden blev hun nemlig også mor til sønnen Sigurð, og så er hun snart fært med sin uddannelse som sygeplejerske. Selvom hun er glad for studiet, der giver hende en masse andet end musikken, har det også ført til flere kriser.

Hvor er det vildt, at sådan en lille ting kan ændre hele ens liv.

Anna Nygaard, deltager i x factor

- Jeg har flere gange tænkt, ”jeg skal jo lave musik. Jeg skal op og stå på en scene og være kreativ. Jeg skal ikke lave bandage og tage blodprøver,” siger Anna Nygaard, der efter planen bliver færdig med sin bachelor til sommer.

Samtidig med der er fokus på musikken og studiet, skal der også være plads til hendes 4-årige søn, som hun har hver anden uge.

- Når jeg har ham, er der fuldt drøn på, siger hun om sønnen, der allerede er blevet en smule fræk.

- Hvis jeg synger med ham, er han blevet så flabet, at han beder mig om at dæmpe mig.

Imponeret over niveauet

På trods af at der altså er travlt på alle fronter, finder Anna Nygaard dog stadig tid til at se X Factor, hvor hun bliver overrasket over det høje niveau år efter år.

- Jeg er meget imponeret over grupperne i år. De har i mange år været det sorte får, men de er dygtige i år, siger Anna Nygaard.

Når hun ser programmet kan hun dog godt komme til at savne X Factor. Både livet foran kameraet, men endnu mere folkene bag det.

- Det er en slags højskole. En uddannelse som har formet den måde, jeg ser mig selv på. Jeg savner det sammenhold, og da sæsonen efter startede startede, var det det, jeg tænkte på, siger hun.

X Factor var en slags dominobrikker, der væltede hendes liv i den helt rigtige retning.

- X Factor var skyld i, jeg udgav en plade, den var grunden til, jeg mødte de mennesker, jeg gjorde. At jeg mødte min kæreste, at jeg fik min søn, siger hun.

Se Anna Nygaards første audition, hvor det hele startede, i klippet her:

Stadig på Færøerne

Når Anna Nygaard tænker tilbage, har hun lidt svært ved at forstå, hvordan det hele gik til.

- Hvor er det vildt, at sådan en lille ting kan ændre hele ens liv, siger hun.

Hvis ikke det havde været for X Factor havde Anna Nygaard måske stadig boet på Færøerne i stedet for København.

- Måske havde jeg valgt en helt anden karrierevej. X Factor gav mig et skub. Jeg ville nok ikke været taget ind på et pladeselskab og sagt, ”her er jeg”.