Anna var seerfavorit i X Factor: Nu stiller hun op i Melodi Grand Prix

Den tidligere X Factor-deltager Anna Ritsmar har en tredobbelt vinder i ryggen, når hun gør debut i Melodi Grand Prix.

Med en ukulele over skulderen og et ydmygt smil på læben charmerede Anna Ritsmar sig for to år siden ind på de danske tv-seere, da hun stillede op i X Factor.

Her fik hun til sin audition masser af ros og tre store ja’er fra dommerne, og hendes senere dommer, Mette Lindberg, endte da også med at tage den dengang kun 15-årige sangstjerne med videre i forløbet.

Anna Ritsmar nåede blandt de fem sidste i den unge kategori, men blev så valgt fra lige inden liveshows.

- Det var rigtigt sjovt at være med i X Factor. Det var meget udfordrende, men også inspirerende for mig at være med, og rent musikalsk gav det mig et skub, siger Anna Ritsmar.

Efter to år uden for rampelyset, hvor hun har haft travlt med at arbejde på sin musik, vender Anna Ritsmar nu tilbage i bedste sendetid på DR1 – nemlig som deltager i Dansk Melodi Grand Prix 2018.

Her skal hun synge nummeret 'Starlight'.

- Jeg glæder mig helt vildt til at være med og tror, det bliver megasjovt og megafedt, siger Anna Ritsmar.

Se Anna Ritsmars X Factor-audition i videoen øverst og hendes optræden til 5 Chair Challenge i videoen her.

Den helt rigtige sanger

'Starlight' er skrevet af den danske sangskriver og komponist Lise Cabble, som har været med i Dansk Melodi Grand Prix utallige gange og har vundet konkurrencen tre gange før.

Senest var i 2013, hvor hun var med til at skrive 'Only Teardrops' til Emmelie de Forest – en sang der efterfølgende også vandt den store Eurovision Song Contest.

Lise Cabble huskede tydeligt Anna Ritsmar fra X Factor, og da hun havde hørt den unge kvinde synge 'Starlight' en enkelt gang, var hun slet ikke i tvivl om, at sangen tilhørte hende.

- Anna skilte sig helt klart ud. Hun sang den præcis, som jeg helt fra begyndelsen havde tænkt mig, den skulle synges. Hun synger sådan lidt indie-agtigt og ikke så poppet. Den stil og den stemning, hun bringer til sangen, er den helt rigtige, siger Lise Cabble.

Lise Cabble (th. for Emmelie de Forest) vandt Eurovision Song Contest i 2013 som en af sangskriverne bag 'Only Teardrops'. I år har hun to sange med i Dansk Melodi Grand Prix, blandt andet 'Starlight', som altså skal synges af Anna Ritsmar. (Foto: Scanpix Sweden)

Har taget orlov fra gymnasiet

Anna Ritsmars deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix 2018 bliver hendes livs foreløbig største optræden. Men selvom hun bare er 17 år, har hun allerede masser af erfaring med at optræde.

Hun er nemlig med i to forskellige bands, Spektaro og Aufori, som jævnligt optræder på cafeer og natklubber.

De mange musikalske projekter har gjort, at Anna Ritsmar i øjeblikket er på orlov fra gymnasiet, hvor hun ellers gik i 2. G.

- Det var svært for mig at koncentrere mig om al musikken og gymnasiet på én gang. Og da jeg så fik at vide, at jeg skulle være med i Dansk Melodi Grand Prix, valgte jeg at prioritere gymnasiet fra i dette skoleår, siger Anna Ritsmar, der også bruger en stor del af sin tid på at hjælpe til i et musikstudie i København.

En stor chance

Selvom Lise Cabble altså er en af de mest vindende sangskrivere i nyere dansk Grand Prix-historie, så tør Anna Ritsmar ikke rigtig håbe på, at hun kan føre Grand Prix-veteranen til endnu en sejr i år. Men hun håber selvfølgelig på det.

- Jeg ser det hele som en stor chance for at vise danskerne noget musik og samtidig møde en masse spændende mennesker, som jeg kan lære noget af. Uanset hvad der sker, vil jeg bare synes, at det hele er en megafed oplevelse, siger hun.

Én gang tidligere har en X Factor-deltager stillet op i Dansk Melodi Grand Prix og vundet.

I 2014 sang Basim sig nemlig hele vejen til tops med sangen 'Cliché Love Song', som efterfølgende endte på en niendeplads i Eurovision Song Contest.

Dansk Melodi Grand Prix 2018 sendes på DR1 og DR TV lørdag den 10. februar klokken 20. Sangene offentliggøres i sin fulde længde mandag den 5. februar.