Annelouise var milimeter fra X Factor-sejr: Her er hun i dag

X Factor har givet Annelouise Adolph troen på egne musikalske evner og muligheden for at lave det, hun ikke kan lade vær med - musikken.

0,40 procent.

Så lidt adskilte Annelouise Adolph fra at vinde X Factors sæson fire tilbage i 2011. I stedet kunne Sarah lade sig hylde foran 45.000 fans i Parken i København.

Selvom Annelouise Adolph gerne ville have vundet pladekontrakten med Sony, der fulgte med X Factor-sejren, er hun i dag glad for sin andenplads.

- Det er ret genialt at kunne sige, der næsten var stemmelighed, men ingen forpligtigelser, siger Annelouise Adolph med et glimt i øjet, der under X Factor hed Sørensen til efternavn, men siden er blevet gift og har taget sin mands efternavn.

Andenpladsen gav Annelouise Adolph tid og plads til at lave musik i sit eget tempo. I 2013 udgav hun sit første album ’Kø på Himalaya’ under navnet Ise, der også er hendes kælenavn blandt venner.

Sangene havde hun selv skrevet. Noget hun aldrig havde tænkt, at hun ville kunne inden hendes deltagelse i X Factor.

- Før X Factor tænkte jeg, at man skulle være en bestemt type og af en bestemt støbning for at være sangskriver, siger Annelouise Adolph og uddyber:

- Det X Factor har lært mig, sætter jeg pris på hver dag, det er noget mentalt, der har ændret sig i inde i mit hoved. At jeg godt kan skrive sange selv.

Se et sammenklip af Annelouise Adolphs største øjeblikke i videoen her:

Mere selvtillid

Karrieren som sangskriver startede kort efter X Factor, da Niels Hausgaard spurgte hende, om hun ville spille sine egne sange på Tønder Festival. Problemet var bare, at hun ikke havde nogle sange at spille.

Derfor måtte hun i gang med at skrive.

- Der skulle jeg have nogle numre klar på et par måneder. Det var en stor hjælp for mig at have en dato for, hvornår jeg skulle have noget færdigt, fortæller Annelouise Adolph.

Deltagelsen i X Factor har kort sagt givet hende mere selvtillid.

- Man får jo i sagens natur en masse feedback fra både dommere og seere. Al den opbakning giver en mase selvtillid, siger hun.

Kan mere end man tror

Når Annelouise Adolph har set X Factor i år, har hun kunnet genkende sig selv i X Factor-vinderen Morten Nørgaard.

- Når dørene går op til finalen, og man tænker, at man slet ikke kan huske teksten til vindersangen, og en må komme løbende med teksten, så man kan skimme den. Det, der står i vejen for os, er ofte os selv, siger hun og fortsætter.

- Morten Nørgaard der går i stå og tror, at han ikke kan mere. Men det kan man jo godt. Man kan meget mere, når folk presser en til det.

Splittet til atomer

Før Annelouise Adolph nåede til finalen skulle hun dog lige igennem nogle liveshows, hvor hun faktisk endte i farezonen to gange.

Hendes optræden i et af dem står den i dag som en epokegørende aften for hende.

I sæsonens tredje show havde hendes mentor Thomas Blachman valgt, at hun skulle synge ’Splittet Til Atomer’. Faktisk var det den nu afdøde dj, forfatter og musikconnaisseur Maria Gerhardt, der havde valgt det relativt ukendte nummer, der var lavet af Kashmir til radioprogrammet 'Det Elektriske Barometer'.

- ’Splittet Til Atomer’ har haft en kæmpe betydning for mig. Det er den, folk husker, når de tænker på mig i X Factor. Det har ligget til grund for meget af det, jeg vil lave nu. Den var bare rigtig, siger hun.

Et andet sted

Siden X Factor er den nu 38-årige Annelouise blevet gift og fødte for to år siden datteren Bonnie. Hun er uddannet cand.mag. i dansk og har sin egen lille virksomhed, hvor hun laver alt fra at oversætte tegnefilm til at afholde skrivekurser for virksomheder.

En karriere der passer glimrende med at lave musik ved siden af.

- Det er meget periodevist med musikken. Derfor passer det ret godt med at være selvstændig, hvor der ikke er en chef, der siger, jeg ikke må tage fri, siger Annelouise Adolph.

Hun havde også firmaet, mens hun var med i X Factor, hvor mange af konkurrenter var en del yngre end hende selv.

- De gik jo i folkeskole. Og vi havde så travlt med prøver om dagen, så jeg blev nødt til at lave momsregnskab om natten, hvilket jo var en skærende kontrast, siger Annelouise Adolph.

(© (c) privatfoto)

Ny musik på vej

Mens hun styrer sit eget lille firma og laver momsregnskaber, laver Annelouise Adolph fortsat musik som Ise. Og allerede her i april kan man høre de nye numre, når hun tager på forårsturné, og forhåbentligt udkommer albummet inden sommeren.

Selvom hun selvfølgeligt håber på, at hendes musik kommer du til så mange som muligt, er det ikke det, der tæller i sidste ende, fortæller Annelouise Adolph.

- Det eneste man kan gøre, det er at lave noget, man selv er stolt af. Når der er gået en masse år, og nummeret er downloadet 25 gange, kan man sige, at jeg gjorde det, jeg ville, og som jeg er stolt af.

Faktisk har hun slet ikke noget valg. Hun skal bare lave musik.

- Det er en uundgåelig del af mig. Musik er en kilde til en drøm, der aldrig går i stykker. Jeg føler mig enormt heldig, siger Annelouise Adolph.

Facebook
Twitter