Benhård Blachman straffer Sanne: Nu har hun kun én deltager tilbage i X Factor

Thomas Blachman langede fredag aften hårdt ud efter Sanne Salomonsen - og sendte hendes unge talent Vita ud af X Factor.

(Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix)

For blot tredje gang i dansk X Factor-historie er der kun én ung deltager tilbage blandt de sidste fire finalister.

Det står klart efter, at Sanne Salomonsen fredag aften måtte sige farvel til sin unge solist Vita. Dermed har hun kun Sigmund tilbage i programmet.

Vita stod i farezonen for anden uge i træk, og efter en omsang mod Remees deltager Jamie Talbot, måtte Thomas Blachman påtage sig rollen som bøddel.

Efter en lang monolog og meget tvivl valgte den erfarne dommer altså at sende det 17-årige stjerneskud ud af programmet - og samtidig give noget af en opsang til sin dommerkollega, Sanne Salomonsen.

- I har stadig ikke fået dig på plads, og det er dybt frustrerende. Du har leveret nogle af de mest 'jeg har ikke lyst til at være her'-performances. Det skærer mit voksne mandehjerte, som elsker ungdommen, lød det blandt andet fra Thomas Blachman, der fortsatte:

Blachman: "Jeg vil gerne straffe min meddommer"

- Det handler om håndværk, det handler om, hvordan man arbejder med mennesker, og hvordan man får det bedste ud af dem. Så jeg vil gerne straffe min meddommer ved at sende dig hjem, Vita. Beklager, lød den hårde dom over Sanne Salomonsens arbejde.

Efter aftenens liveshow er der nu kun fire deltagere tilbage i årets udgave af X Factor, nemlig Sigmund, Jamie Talbot, Rasmus og Place on Earth.

De fire skal i næste uges semifinale kæmpe om en plads i finalen fredag 6. april.