Blachman chokerer deltagerne i aften: Bøjer reglerne i X Factor

I aften er det Thomas Blachmans tur til at uddele sæder i X Factors stoleleg. Men der bliver ikke fem stole at kæmpe om.

Thomas Blachman lægger benhårdt ud, når han i aften skal udvælge de grupper, han vil tage med sig på sin bootcamp i årets X Factor.

Normalt er der fem stole for deltagerne at kæmpe om – deraf navnet '5 Chair Challenge' – men sådan bliver det ikke for de grupper, der har klaret sig frem til den frygtede stoleleg i år.

De må nemlig nøjes med at kæmpe om bare fire stole.

- Jeg mener ikke, der er fem af de allerede eksisterende grupper, der kan gøre, hvad der skal gøres, siger Thomas Blachman i aftenens program og fortsætter:

- Jeg bliver nødt til at skabe en gruppe selv. Så jeg bliver nødt til at fjerne en stol, siger den garvede dommer, allerede inden den første gruppe er trådt ind på scenen.

Har gjort det før

Thomas Blachmans beslutning bliver modtaget med chokerede nej-råb fra grupperne i backstagelokalet, men ifølge de officielle regler for X Factor, er han i sin gode ret til at fjerne en stol.

Og faktisk har han gjort det før.

I 2015, hvor han også var dommer for gruppe-kategorien, fjernede han således hele to stole.

Kun Citybois slap hele vejen igennem til liveshows, mens han valgte at danne to nye grupper i form af Ivarsson, Bang & Neumann samt Finn & Rie.

Hvilke grupper formår mon at overbevise Thomas Blachman til at give dem en stol og en plads videre i X Factor? Se med i aften klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter