Blachman fik overraskelse på Instagram: Superstjerner roser hans gruppe

X Factor-dommeren opdagede selv, at det engelske band The xx havde lagt mærke til hans trio Place on Earth.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/Agnete Schlichtkrull © dr)

Thomas Blachman står tilbage med én gruppe i X Factor, men det er til gengæld en gruppe, der har fået masser af opmærksomhed og ros.

Place on Earth, der består af de tre medlemmer Mille, Kathrine og Andreas, har nemlig oplevet at få deres optrædener delt af kunsterne bag op til flere gange.

Det skete både efter første liveshow, hvor de optrådte med nummeret 'Slip Away' af Perfume Genius, og igen til andet liveshow, hvor de optrådte med 'So Mournful the Elegy, So Comforting the Hymn' af Hymns from Nineveh.

Og deres optræden i sidste uge var ingen undtagelse.

Trioen optrådte med ’Say Something Loving’ af det engelske band The xx, og den optræden er ikke gået ubemærket hen, for i går delte The xx trioens optræden på deres Instagram:

- Vi kom med i dansk X Factor, yes!!!, lyder det fra The xx.

The xx har delt Place on Earths optræden på deres historie på Instagram.

Mangler kun Kate Bush

- Det er mega, mega sejt! Vi mangler egentlig kun Kate Bush nu, griner Kathrine fra Place on Earth, da hun skal kommentere på, hvordan det føles.

- De er jo kæmpestore, så det er vi sindssygt stolte af, lyder det fra Mille.

- Jeg har faktisk været syg de sidste par dage og lå i går aftes og havde det dårligt, men så sendte Thomas et screenshot af, at The xx havde delt os på Instagram, så var man pludselig ikke så syg længere, fortæller Andreas.

Både Mille, Kathrine og Andreas er fans af den engelske gruppe og havde hørt deres musik på forhånd.

- Vi fik en playliste, da vi vidste, vi var gået videre til liveshows, for at få lidt sanginspiration, og der var en del The xx på, så der fik jeg virkelig øjnene op for dem, fortæller Andreas.

Se Place on Earth synge 'Say Something Loving' her.

Selvom trioen nu har fået opmærksomhed fra kunsterne bag deres optrædener tre ud af fire gange, ville det ikke gøre dem noget, hvis de fik lidt mere opmærksomhed.

- Det ville være vildt, hvis kunstneren bag det nummer, vi skal synge i næste uge, ser vores optræden og deler det, for det er mit yndlingsband, lyder det fra Andreas.

- Det ville altså også være for vildt, hvis Kate Bush gjorde det, siger Mille.

- Jeg kan rigtig godt lide Mads Langer, så jeg var lidt misundelig, da han delte Olivers optræden tidligere i sæsonen, fortæller Kathrine.

Place on Earth gik fredag aften videre til semifinalen, og om det lykkedes for trioen at få endnu mere international opmærksomhed, må tiden vise.

Du kan se X Factor hver fredag kl. 20 på DR1 og på DR TV.