Blachman forsvarer kontroversielt valg i X Factor: Jeg løb kold i det

Seerne var ikke enige i Thomas Blachmans valg om at smide duoen Os To ud af X Factor til fordel for Anne Mette & Tomas. Nu tager den erfarne dommer til genmæle.

- Vi tog det med et smil på læben. Der er ingen bad feelings, siger Nicolai (i midten) fra gruppen Os To. (© dr)

Fredag aften tog Thomas Blachman beslutningen om, hvilke grupper han ville havde med sig i de store X Factor-liveshows.

Og foruden de to grupper, som dommeren selv havde sammensat, faldt det tredje valg på ægteparret Anne Mette & Tomas - på bekostning af de to venner fra Thy, Nicolai og Esben, der udgjorde gruppen Os To.

Og dén beslutning fik sat mange seeres sind i kog på de sociale medier efter programmet.

- Kan ikke sætte ord på, hvor skuffet jeg er. Tag drengene med igen, Thomas, lød det blandt andet i kommentarfeltet på Facebook.

Nu svarer Thomas Blachman på kritikken, som han ikke lader sig synderligt gå på af.

- Dem der ikke kom videre… ja, det beklager jeg. Så skulle de havde ladet være med at dukke op, for det er chancen, lyder det fra Thomas Blachman, der havde fået nok af de unge drenges sømandsviser.

- Jeg vil ikke kritisere nogen, men jeg synes bare, jeg havde set mig mæt på dét trip. Det kræver en promille - en sentimental situation, hvor man savner at hænge ud med Otto Brandenburg og sådan noget. Det løb jeg kold i, og så tog jeg et valg, siger Thomas Blachman.

Ingen ’bad feelings’

Selvom de gerne ville have været gået videre til liveshows, så har de to drenge i Os To affundet sig med at, det ikke blev dem, og at det ikke skal afholde dem fra at synge videre sammen i fremtiden.

- Det var selvfølgelig lidt ærgerligt at ryge ud. Det kunne have været super sjovt at være gået videre. Men vi var ikke grædefærdige. Vi tog det med et smil på læben. Vi deltog i X Factor, fordi vi godt kan lide at synge sammen. Det var ikke fordi, X Factor skulle bestemme, om vi skulle lave musik sammen fremover. Der er ingen bad feelings, lyder det fra gruppens ene halvdel, Nicolai.

Anne Mette & Tomas er seernes forløsning

Thomas Blachmans beslutning om at sende Os To ud af konkurrencen efterlader ham med Anne Mette & Tomas, som han mener repræsenterer seerne, der nu skal have mulighed for at vise, hvad de har lært med efter ti år med X Factor.

- Jeg tog Anne Mette og Tomas med, fordi de rent faktisk er pissegode til at synge, og fordi jeg synes, at de minder om seerne selv. Her er dem, der har siddet og set programmet i ti år. Kan man forløse dem? Og kan man måske forløse seerne og udvandre fra det program, der har overgået sig selv? Nu bliver seerne overladt til sig selv, siger Thomas Blachman og fortsætter.

- Og jeg mener, jeg kan løfte Anne Mette og Tomas og smadre det spejl, de har kigget sig i igennem et menneskeliv.

To hjemmelavede grupper

Udover Anne Mette & Tomas, har Thomas Blachman også sammensat to grupper selv.

Det drejer sig om duoen Sol & Christian, som den erfarne dommer mener, rummer en unik mulighed for at lave ungdommelig popmusik.

- Vi kommer til at lave noget rigtig fed musik og præsentere en duo, som spejler hinanden i ungdommens solopgang. En følelse af håb, uskyld men også af melankolsk velfornøjethed. En følelse af ung, urban popmusik, som er visionært, følelsesmæssigt afbalanceret, givende. Introvert samtidig med at det rammer det næste nye, siger han om sin nye duo.

Og udover Sol & Christian har Thomas Blachman også sammensat trioen Place on Earth, der består af Andreas, Mille og Kathrine.

- Det er sindssygt kompetente musikere. Virkelig dygtige sangere. Det kommer meget nemt til dem og til os. Jeg vil sige, at jeg har en fest. Udfordringen er selvfølgelig den, og det skal Remee nok påpege, at samle grupper, som virker som om, de altid har været sammen, det er en udfordring. Men vi kæmper, afslutter Thomas Blachman.

Hvordan det kommer til at gå grupperne, kan du se i næste uge, hvor X Factors famøse liveshows begynder. Det er på fredag klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk