Blachman rakte ud til seerne i X Factor - nu vælter billederne ind fra hele Danmark

X Factor-sejrherren Thomas Blachman er rørt over seernes reaktion på hans udstrakte hånd i fredagens finale.

- Det er simpelthen så rørende! Prøv lige at se!

Thomas Blachman står og bladrer i en stak papirer, der alle viser hans fremstrakte hånd – og flere danske børn rundt omkring i Danmark, der rækker ham deres hænder retur.

Thomas Blachman afbrød X Factor-finalen med en af sine legendariske enetaler fredag aften. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

I fredagens store X Factor-finale tog Thomas Blachman nemlig som sædvanligt ordet og holdt en tale til nationen – i år med hånden rakt direkte ud mod kameraet og danskerne.

- Kom hen til skærmen. Læg jeres hånd i min. Jeg og jeres forældre var som jer engang. Lov mig én ting – bliv noget andet end det, vi blev. Skab en bedre verden, lød det fra Blachman til den danske ungdom i en tale, der straks vakte tydeligt genklang på de sociale medier.

Umiddelbart efter talen vrimlede det nemlig frem på Facebook med billeder af børn, der stod foran tv-skærmen med deres hænder i X Factor-dommerens.

(© Rebecca Bork)
(© Lena Liss Christensen)

En inspireret form for kærlighed

Og da han efter finalen – hvor han som bekendt endte med at vinde med sin trio Place on Earth – så de mange billeder, blev han overvældet af seernes kærlighed.

- Det er jo kunst det her, siger Thomas Blachman.

- Det er følelsen af berøring, af at blive set som ungt menneske og få en kærlighedserklæring i en anden form end bare at sige 'jeg elsker dig'. Her giver jeg dem rent faktisk en inspireret form for kærlighed, de kan holde mig i hånden i et lille stykke tid gennem skærmen, siger han og fortsætter:

- Jeg havde ikke tænkt over det, det kom bare. Og nogle gange, når man improviserer, kommer der bare noget, der kan noget. Og jeg er så glad, jeg havde slet ikke tænkt, at det var noget, der ville blive til noget.

Thomas Blachman omfavner Mille, Kathrine og Andreas i Place on Earth efter gruppens sejr i X Factor fredag aften. (Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix)

Nyt program lige på trapperne

Netop Thomas Blachmans kærlighed til ungdommen er omdrejningspunktet i et kommende reportageprogram, hvor Blachman selv påtager sig rollen som underviser i en 8. klasse i Hvidovre med det formål at fremme elevernes kreativitet og evne til at udvikle ideer.

Programmet har premiere senere på måneden på DR1, men fredag aften var Blachmans fokus på den store X Factor-sejr – og de mange billeder på Facebook.

- Jeg bliver nødt til at tage et billede af det her. Hold kæft, hvor er det smukt, lød det.

Se interviewet med Thomas Blachman i videoen øverst og se vinderinterviewet med Place on Earth i videoen her.