Andreas’ familie og kæreste følger troligt med fredag efter fredag, når han optræder med Mille og Kathrine i gruppen Place on Earth.

Men faktisk er det ikke mere end et halvt år siden, at det 22-årige sangtalent sneg sig afsted ned ad havegangen fra sit og forældrenes hus i Herlev – uden at ville fortælle dem, hvor han skulle hen.

- Jeg mødte ham ude i haven med guitar på ryggen sidste efterår og kunne ikke forstå, hvorfor han sådan en tidlig morgen stod med guitaren på ryggen, og han ville ikke fortælle, hvad han skulle, fortæller Andreas’ far Thomas og fortsætter:

- Så kom han hjem sent om aftenen og fortalte, at han havde meldt sig til X Factor og at han var gået videre. Så vi vidste slet ikke, han havde været til audition.

- Jeg havde et band, der ikke spillede længere på det tidspunkt, så jeg tænkte, at nu prøver jeg det. Så gik jeg videre og så kunne jeg godt fortælle mine forældre om det. Jeg tror ikke, jeg ville gøre det til mere, end det var, lyder det fra Andreas selv.

Blachmans trio Place on Earth fik lørdag en kæmpe overraskelse på Statens Museum for Kunst i København. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Place on Earth blev overrasket af Juelsmindes Pigegarde, som Kathrine fra trioen selv har været medlem af, da hun var yngre. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Overraskes af familie og venner

Det er ikke meget, Andreas og de andre i Place on Earth har set til deres familie, siden X Factors liveshows startede.

Men en kold lørdag i marts bliver de overrasket af både forældre, kærester og venner i Kongens Have i København, inden de giver en mini-koncert på Statens Museum for Kunst.

- Det er rigtig dejligt at min familie og kæreste er her i dag. Det var lidt ”Find Holger”, da vi trådte ind til alle de mange mennesker - hvor er der nogle, jeg kender? Vi bliver kastet ud i noget, som vi slet ikke er forberedt på, og så er det dejligt tryg at familie og kæreste er her, fortæller Andreas.

Efter overraskelsen med Juelsminde Pigegarde udenfor, stod 380 mennesker indenfor og klappede af trioen, da de trådte ind ad dørene til museet. (Foto: Kasper Maansson © Kasper Maansson (2018))

”Stoltheden bobler jo frem”

Andreas’ forældre har med stolthed fulgt, hvordan Andreas har udviklet sig uge for uge gennem konkurrencen sammen med de to sangere, som Blachman satte ham sammen med.

- Stoltheden bobler jo frem efterhånden, lyder det fra Andreas’ far Thomas.

- Det har den gjort hele tiden, tilføjer Andreas’ mor Lena og fortsætter:

- Det har været enormt spændende at se den proces, de har været inde i. De kom som tre individualister og nu holder de meget af hinanden. De har virkelig et symbiotisk forhold, hvor de mærker hinanden og vokser mere og mere sammen.

Place on Earth spillede et par af deres X Factor-hits for alle de fremmødte. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Trioen blev meget rørte og overrasket, da de trådte ind i salen. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Kærlighedsbomben Blachman

Ikke mindst er Andreas’ forældre taknemmelige for det forhold, som sønnen har fået til sin mentor Thomas Blachman.

- Blachman overrasker, for vi har jo ikke kendt andet til ham end det, der bliver vist i fjernsynet. Vi har altid haft det som en familietradition, at vi følger med i X Factor, så vi har tidligere været lige så forarget som hele familien Danmark, når Blachman har været grov, men Andreas har kaldt Blachman for en kærlighedsbombe, fortæller Lena og uddyber:

- Jeg er helt taknemlig og rørt over, at et andet menneske kommer og giver vores søn så meget omsorg og kærlighed. Vi har været ude på båden og hilse på dem en dag, og han er simpelthen så rummelig og sød, og giver dem virkelig meget på det personlige plan, så jeg har en helt dyb taknemlighed over, at han giver min søn så meget omsorg, opmærksomhed og støtte.

Både Andreas' brødre, søster, forældre, mormor og kæreste var dukket op for at overraske og lykønske ham, Mille og Kathrine med at komme i finalen. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Kæresten hepper hver fredag

Også kæresten Signe følger trofast med, når Andreas og resten af Place on Earth optræder i X Factor hver fredag.

- Jeg bliver helt nervøs, når jeg sidder og ser ham i tv’et. Men jeg hepper hver eneste fredag, lyder det fra Andreas’ kæreste Signe, som han har været sammen i lidt over to år.

- Hun går på højskole, så hun har sit liv dér, og jeg har mit liv her. Jeg har været rigtig glad for at have noget at se til, mens hun har været væk, så jeg ikke savner hende lige så meget. Jeg har slet ikke været oppe at besøge hende endnu, fordi jeg ikke har haft fridage til det, forklarer Andreas.

Det blev til rigtig mange autografer lørdag eftermiddag. Her taler Andreas med nogle af de fremmødte. (Foto: Kasper Månsson © dr)

"Udenfor den menneskelige fatteevne"

Familien og kæresten er også en stor hjælp, når Andreas skal prøve at forstå, hvad der egentlig er sket, efter at han, Kathrine og Mille er blevet Danmarksberømte i X Factor.

- Nogle ting er udenfor den menneskelige fatteevne. Jeg forstår stadig ikke helt, at der hver fredag er halvanden million seere, der ser os optræde i fjernsynet, selvom jeg hører det flere gange, fortæller Andreas.

- På samme måde er jeg velvidende om, at vi er kommet i finalen, men jeg har ikke helt opfattet det endnu!

På fredag gælder det så den store finale. Hvordan det kommer til at gå dér, kan ingen sige noget om. Men én ting kan Andreas være helt sikker på: Hans familie og kæreste hepper på ham.

Du kan se finalen af X Factor på fredag kl. 20 på DR1 eller DR TV.