Blachmans supergruppe triumferede i X Factor: Her er Place on Earths næste skridt

Mandag morgen flyver Thomas Blachmans vindertrio, Place on Earth, til Los Angeles for at indløse første del af deres X Factor-præmie. Men først skal der lige soves ud.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Det er med noget rustne stemmer, men stadig med velkendt højt humør, at Kathrine, Mille og Andreas i Place on Earth lørdag formiddag tager imod opkald fra pressen dagen efter deres store X Factor-sejr.

- Vi har kun fået et par timers søvn, lyder det fra den trætte trio, der fejrede deres sejr natten lang i selskab med venner, familie og resten af X Factor-holdet.

- Det har været så sindssygt. Hold kæft, hvor har det været sjovt. Remee diskede op med det helt store champagnebord, lyder det fra Kathrine.

Inden han bød på efterfest og masser af champagne på sin natklub ARCH i Indre København, overrakte X Factor-dommeren Remee også denne store sportskage til trioen for at lykønske dem med deres sejr. (Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix)

Weekenden skal Thomas Blachmans supertrio så bruge på at få sovet ud, for allerede mandag morgen skal de være topfriske, når de rejser til Los Angeles, USA.

Her skal de over fire dage undervises af Lady Gagas faste koreograf, Richy Jackson, og Ariana Grandes vocal coach Eric Vetro.

Og de glæder sig helt enormt.

- Hver gang, man skal til at arbejde med endnu et professionelt menneske, kan man næsten kun forvente, at man lærer noget af det, så jeg forventer da også, at den her tur bliver totalt lærerig – hvad enten vi så skal lære de vildeste disco-moves eller at holde rigtigt på mikrofonen, siger Andreas.

- Og jeg kan få 100 procent styr på min pitch, tilføjer Mille med et grin.

Vil gerne arbejde mere med Blachman

Når gruppen efter nogle lærerige dage i den amerikanske storby vender tilbage til Danmark, skal de i gang med at indspille deres debut-ep sammen med de anerkendte producere Kewan og Andreas Krüger.

Følg Place on Earth

Følg Place on Earth på deres videre rejse:

Selvom de tre vindere endnu ikke har lagt sig fast på, hvordan deres musik skal komme til at lyde, har de allerede nogle klare ideer om i hvilken retning, de gerne vil gå.

- Det er fedt at arbejde med stemninger og følelser, man ikke rigtig kan definere – og som tager en et nyt sted hen. I forhold til lydbilledet er jeg ret glad for indieguitar og synthpop-lyden, siger Andreas og bliver suppleret af Mille:

- Jeg tænker, det gerne må være noget eksperimenterende og poppet a la det, vi sunget i X Factor. Men jeg synes også, det er vigtigt, at vi ikke låser os fast til et bestemt tempo eller til en mol-skala, siger hun.

Og så er de alle tre helt enige om én ting: Thomas Blachman må rigtig gerne være med inde over deres musik.

- Vi kommer virkelig til at savne ham, nu vi ikke skal være sammen med ham hver eneste dag. Så vi håber, vi kan få lov til at samarbejde med ham fremover.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)