Bookmakerne ikke i tvivl: Her er årets X Factor-finalister

Mette Lindbergs gruppe VKation må forlade X Factor i semifinalen fredag aften, hvis man skal tro de danske bookmakere.

VKation, Morten Nørgaard, Mia og Chili er de tilbageværende deltagere i årets X Factor. Men der er kun plads til tre af dem i næste uges finale. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix)

Fire deltagere er tilbage i X Factor, men kun tre af dem kommer videre til næste uges store finale.

Spørger man bookmakerne, er de ikke i tvivl om, hvem der fredag aften trækker det korteste strå i kampen om seernes stemmer - nemlig fætrene William og Victor i VKation.

Hos både NordicBet og Danske Spil er Mette Lindbergs drenge storfavoritter til at måtte forlade programmet fredag aften.

- VKation må lade livet på fredag, med mindre de leverer et ekstraordinært godt show og performance. I og med VKation har været i farezonen to gange, så er sandsynligheden størst for, at de ikke når finalen. Vi vurderer, at der er 60 procent chance for, at de ryger ud, lyder det fra oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Seerne bestemmer alene

Som altid er der i semifinalen ingen farezone, og dommerne har heller intet at skulle have sagt. Derimod ryger den deltager, der får færrest stemmer af seerne, direkte ud af programmet.

Selvom VKation til henholdsvis odds 1,37 hos NordicBet og 1,45 hos Danske Spil altså er favoritter til at ryge ud, så er der alligevel et lille håb for en finaleplads til de to drenge, mener oddsansvarlig Peter Emmike Rasmussen.

- Hvis klappen går ned for Morten, tror jeg ikke, seerne vil holde hånden over ham igen. Mia skal også performe godt, da jeg har mine tvivl om, hvor mange seerstemmer, hun egentlig får i forhold til hendes ellers høje niveau. Vi vurderer, at der 20 procent chance for, at Morten ryger og 15 procent for, at Mia bliver stemt ud, siger han.

Chili fortsat vinderfavorit

Den sidste af de fire semifinalister, Thomas Blachmans unge solist Chili, er samtlige bookmakere i øvrigt helt enige om kommer til finalen uden problemer. Faktisk er hun storfavorit til at løbe med den endelige sejr næste fredag.

- Chili har gennem de seneste uger været vores favorit, og hun performer på højeste niveau gang på gang, lyder det fra Peter Emmike Rasmussen.

Holder bookmakernes forudsigelser om, at både Mia og Chili går i finalen, vil det i øvrigt være første gang i sine i alt ni X Factor-sæsoner, at Thomas Blachman vil have to deltagere med sig i finalen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk