Danmarks bedste tv-vært er tilbage i X Factor

Tv-værten Sofie Linde skal for tredje gang styre slagets gang, når X Factor vender tilbage med en ny sæson til nytår.

Der er god grund til at klappe i hænderne: Sofie Linde, der to år i træk er blevet kåret som årets tv-vært ved Zulu Awards, skal nemlig være vært på X Factor igen. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

- Hvilken kvinde og hvilket format!

Sådan lød blot én af de utallige seer-roser til tv-værten Sofie Linde, da hun i foråret guidede seerne trygt og kompetent igennem X Factor.

Og bare rolig; Sofie Linde snupper endnu en sæson i spidsen for Danmarks største underholdningsprogram, afslører DR i dag.

- Det var ekstremt nervepirrende at sidde og vente på det opkald, hvor jeg ville få at vide, om jeg skulle med ombord igen. Derfor blev jeg meget glædeligt overrasket, da de ringede og fortalte mig den fantastiske nyhed, siger Sofie Linde og fortsætter:

- Man kan ikke tage det som en selvfølge at blive valgt til at være værtinde for X Factor år efter år. Jeg havde faktisk næsten afskrevet håbet om at få endnu en sæson.

Men når 11. sæson af X Factor har premiere på DR1 i det nye år, bliver det altså tredje gang, at Sofie Linde skal holde styr på både dommere og deltagere.

Sofie Linde er ikke bange for at lave skøre grimasser. Her ses hun backstage under årets finale sammen med Remee. Hvem, der skal være dommere i den kommende sæson, afsløres senere i denne uge. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Elsket af seerne

I sit første år som vært fik Sofie Linde stor ros for en skarp terror-kommentar, og under årets X Factor fik særligt én episode seerne til tasterne for at vise deres kærlighed til den 27-årige vært.

Da den senere vinder Morten Nørgaard i et liveshow gik helt i stå på direkte tv, var det nemlig Sofie Linde, der fik hjulpet ham tilbage på sporet, så han kunne gemmeføre sin sang.

- Du gør det én gang til. Så præsenterer jeg dig. Så gør du det bare. Jeg ved du kan, du har lige gjort det. Kom så, min skat, lød det fra Sofie Linde, der de seneste to år er blevet kåret som årets tv-vært ved Zulu Awards.

Aldrig ensformigt

Det er især mødet med de mange håbefulde deltagere, der ifølge Sofie er Linde det allerbedste ved at være at være en del af X Factor-maskinen.

- Det er 'rigtige' mennesker fra hele Danmark med ægte følelser. De kommer med hver deres historie og hver deres skæbne, og det gør, at det aldrig nogensinde bliver ensformigt at være værtinde, siger hun.

DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, er godt tilfreds med, at Sofie Linde vil bestyre værtsrollen endnu engang.

- Jeg har været virkelig glad for alle de værtinder, X Factor har haft gennem årene – men der er alligevel noget helt særligt over Sofie. Hun repræsenterer en helt unik kombination af charme, dyb empati og exceptionel professionalisme, og der er ingen, jeg hellere ville have som værtinde end lige præcis hende, siger han.

Drømmer du selv om at stille op i X Factor, kan du stadig nå at tilmelde dig årets precasting, som finder sted i København og Aarhus henholdsvis den 16. og den 22. august. Du tilmelder dig lige her.

Facebook
Twitter