De stod i spidsen for X Factor: Her er de tidligere værter i dag

Før Sofie Linde tog over som X Factors frontkvinde, havde fire andre kvinder stået i hendes sted.

- X Factor blev jo bare stort på et niveau, som man simpelthen ikke begriber. Det tog virkelig røven på os alle sammen, siger Lise Rønne, der var den første vært på X Factor. Her ses hun sammen med sine efterfølgere (fra venstre): Signe Muusmann, Sofie Linde og Eva Harlou. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

"Godaften og velkommen til X Factor!"

Sådan har det engang lydt fra både Lise Rønne, Signe Muusmann, Signe Molde og Eva Harlou, da de var værter for X Factor.

De sidste to sæsoner har ordene lydt fra Sofie Linde, men det betyder ikke, at der har været stille omkring de tidligere værter.

Lise Rønne

X Factors første og mest erfarne vært, Lise Rønne, var vært på X Factor i fire sæsoner. Værtsrollen besidder hun stadig, da hun er vært på Aftenshowet. I øjeblikket er hun dog på barsel.

Når Lise Rønne ser tilbage på sin tid i X Factor, tænker hun først og fremmest på den første sæson.

- Vi anede jo ikke, om det ville blive til noget, siger Lise Rønne og fortsætter:

- Og så blev X Factor jo bare stort på et niveau, som man simpelthen ikke begriber. Det tog virkelig røven på os alle sammen. Jeg havde virkelig en følelse af, at hele Danmark, høj som lav, talte om X Factor, siger hun om X Factors succes.

Den tidligere X Factor-værtinde følger stadig med i X Factor sammen med sine børn. For hende er X Factor langt mere end en sangkonkurrence.

- Det er i lige så høj grad et program om talent, om coaching, om menneskelighed, om smag og alt det andet, der ligger rundt om. Og jeg synes også, at dommerne hele tiden formår at sætte nogle samtaler i gang om alt det, der ligger rundt omkring, siger hun og tilføjer med et grin:

- Det ville Thomas Blachman jo også selv være helt enig med mig i.

Lise Rønne savner ikke at være vært for programmet, men ser tilbage på tiden med et smil på læben.

- Alting har jo sin tid. Jeg startede som 28-årig, og nu er jeg 38. Men jeg var sindssygt glad for de år, jeg fik.

Signe Muusmann

I X Factors tredje sæson tog Signe Muusmann over for Lise Rønne, der skulle på barsel. Hun ser tilbage på tiden som X Factor-vært som sjov, men også meget udfordrende.

En af de ting, hun husker tydeligst som vært for X Factor, var finalen i Parken.

- Det var et sindssygt øjeblik. Det var første gang i Parken, og vi skulle gå ind på den scene foran 40.000 mennesker. Det kommer jeg nok aldrig i mit liv til at glemme.

Signe Muusmann arbejder i dag som radiovært på P7MIX- programmet Morgenmix. Samtidig er hun daglig leder af DRs talentudvikling.

Når hun tænker tilbage på den storslåede finale i Parken, er der særligt ét moment, der skiller sig ud.

- Da Jesper skulle synge med Dúne. Altså hele Parken var jo fuldstændig oppe at køre over Jesper. Man skulle ikke tro, at han havde lavet andet, siger P7-værten om den dengang 15-årige Jesper Boesgaard.

Ligesom Lise Rønne savner Signe Muusmann heller ikke at være vært for et af DRs største programmer.

- Jeg savner ikke presset, men det er da pisse sjovt at være med til at lave sådan et program.

Signe Molde

Signe Molde tog over for Lise Rønne i X Factors sjette sæson, hvor Chresten løb med sejren.

Og når Quizzen med Signe Molde- værten tænker tilbage på sin tid som X Factor-vært, så er det deltagerne, der fylder.

- Jeg husker, hvor meget det betød for dem. Hvor stor en oplevelse, det var for dem at være med, siger Signe Molde og fortsætter:

- De var jo sindssygt engagerede.

Finalen blev afholdt i Jyske Bank Boxen det år, og dét husker Signe Molde tydeligt.

- Det var vildt sjovt at lave finalen. At stå på sådan en kæmpe scene, det var skægt, siger DR-værten, som stadig følger med i X Factor sammen med sine børn.

Rollen som vært er ifølge Signe Molde en svær opgave.

- Du skal tage dig af deltagerne og holde styr på dommerne, og du skal holde styr på det hele samtidig med, at du heller ikke skal fylde for meget, siger hun og tilføjer:

- Men for mig er den vigtigste rolle at hjælpe deltagerne. At pakke dem så godt ind som muligt.

Men rollen som X Factor-vært var også en spændende tid for Signe Molde.

- Generelt var det jo bare en vild ting at være en del af. Jeg savner det ikke, men synes virkelig, at det var sjovt at prøve.

Eva Harlou

Den arkitektuddannede Eva Harlou var vært på programmet i sæson 7 og 8. For hende var det en kæmpe oplevelse at være en del af X Factor.

- Den oplevelse vil sidde i mit hjerte resten af livet, siger Eva Harlou, der i dag er vendt tilbage til arbejdet som arkitekt i hendes eget firma, hvor hun tegner og designer. Derudover holder Eva Harlou foredrag og arbejder engang i mellem stadig som vært.

Den tidligere X Factor-værtinde ser glædeligt programmet med sine børn. Hun ser X Factor som en af de få begivenheder, vi stadig kan samles om.

- X Factor er blevet sådan en fast tradition, og noget som vi alle – børn og voksne - kan glæde os til, siger Eva Harlou og fortsætter:

- Det tror jeg, at man griber lidt efter i en verden med så mange muligheder. Der er så få ting, som vi egentlig har tilbage at samles omkring.

Under programmet havde hun ingen favoritter, men hun synes det var sjovt at følge Citybois’ rejse gennem X Factor.

- At opleve de rødder fra de trådte ind af døren og ud af den anden ende. De kom med pakken. De var bare Citybois fra første sekund, siger Eva Harlou om en af X Factors største succeshistorier.

Det var med et blødende hjerte at Eva Harlou stoppede som vært på X Factor. En arkitektopgave kom i vejen.

- Men jeg er så glad for at have fået muligheden. Det var en kæmpe oplevelse.

FacebookTwitter