De var Blachmans drømmeduo i X Factor: Her er de i dag

Jean Michel og Nicoline Simone havde kurs direkte mod X Factor-finalen i sæson 5 i 2012, men eventyret endte med, at de forlod showet før tid.

Da daværende X Factor-vært Lise Rønne trådte ind på X Factor-scenen den 9. marts 2012, havde hun dårlige nyheder med sig.

Thomas Blachmans supergruppe Jean Michel og Nicoline Simone var ude af X Factor før sæsonens femte liveshow overhovedet var gået i gang. Jean Michel havde trukket sig fra konkurrencen.

I uger og måneder efter spekulerede medier og fans i hvorfor. Jean Michel forklarede det bratte exit med, at ”han ikke havde hjertet med”.

Senere kom det dog frem, at Nicoline Simone var involveret i en narkosag, der endte med, at hun blev idømt halvandet års betinget fængsel.

På trods af den dramatiske tid fortryder Jean Michel ikke.

- Hverken at jeg deltog, eller at jeg trak mig. Det var en oplevelse uden lige, siger den nu 29-årige Jean Michel.

Nicoline Simone og Jean Michel stillede op til audition hver for sig, men blev sat sammen af Thomas Blachman. Se deres rejse igennem X Factor i videoen her:

Har stadig kontakt

Og selvom deres X Factor-eventyr altså sluttede højst dramatisk, har duoen stadig kontakt her fem år senere.

- Det var en del af min rejse og min oplevelse, som også blev vores oplevelse. Nicoline Simone skrev så sent som den anden dag for at høre, om jeg også kom til X Factor-semifinalen, siger Jean Michel.

Nicoline Simone lægger heller ikke skjul på, at det var en hård tid, men:

- Det har gjort mig til den, jeg er i dag. Det var en hård rejse, men jeg er glad for, jeg var igennem den, siger Nicoline Simone.

Ville gerne have været i finalen

Hun fandt først ud af, at Jean Michel havde trukket sig på dagen op til liveshowet lige før semifinalen, og ærgrelsen sidder stadig lidt i hende.

- Det var en skam, for vi ville da gerne have stået i finalen, men jeg respekterer Jean Michels beslutning fuldt ud, siger Nicoline Simone og uddyber.

- Lige på selve dagen havde jeg svært ved at forstå det, men efterfølgende har jeg fået fuld forståelse for beslutningen, siger hun.

Fredag aften sang deltageren Chili sin version af Niki & The Doves 'Dj Ease My Mind', som Jean Michel og Nicoline Simone også sang i sæson fem. Se deres optræden her:

Travlt med barn og musical

21-årige Nicoline Simone er begyndt på en HF, samtidig med at hun også er blevet mor til en søn på halvandet år. Livet på skolebænken er dog ikke ligefrem en drøm for hende.

- Det er dødkedeligt, men det skal gøres, siger hun med et smil.

- Det er noget helt andet. Jeg er ikke det store skolemenneske, men en HF er godt at kunne falde tilbage på.

Jean Michel har siden X Factor bevæget sig ind i en noget anden genre, end dem han befandt sig i på X Factor-scenen.

Jean Michel er i dag blevet 29 år og bor på Vesterbro i København. (© PRIVATFOTO)

Kort efter X Factor var han med i musicalen 'Hair' på Østre Gasværk, mens han også har været med i 'Hairspray'-musicalen i Tivoli.

- Nu står han på scenen i Cirkusbygningen i København, hvor han er en del af det kendte ”dinner and show” - 'Wallmans'.

- Det er skideskægt, og jeg får lov til at stå på en scene hver dag. Der er også tjenerdelen, som jeg var lidt skeptisk for i starten, men nu synes jeg, det er det fedeste. Man får feedback med det samme fra gæsterne, fortæller Jean Michel.

X Factor åbner døre

Og der er ingen tvivl om, hvor gæsterne har set ham før.

- De fleste kan huske mig fra X Factor, så det er typisk det, vi taler om, siger han.

Når Jean Michel ser tilbage på årene efter X Factor, står der da også et stort X på det meste af det.

- Jeg fik en fod inden for branchen, og de tre ting jeg har lavet siden, kom jo af X Factor. Det er folk, der har ringet og sagt, at de har set mig i showet, siger han.

Musikken har også spillet en stor rolle for Nicoline Simone i årene efter hendes deltagelse. De næste år vil hun dog fokusere på at være mor og gøre sin uddannelse færdig.

- Der kommer nok ikke nyt musik lige foreløbigt. Så det bliver det i hvert fald en surprise, siger hun.

Selvom Jean Michel og Nicoline Simone altså stadig har et godt forhold til hinanden, ligger det ikke i kortene, at de skal på scenen sammen igen.

- Det er nok tvivlsomt, om vi kommer til at lave musik sammen, siger Nicoline Simone.

Facebook
Twitter