DR-chef afslører gyser-tal: Så tæt var finalen

Morten tog sejren - men Chili vandt første runde af finalen, fortæller DRs underholdningschef nu.

Morten Nørgaard vandt X Factor-finalen med 52 procent af stemmerne i anden afstemningsrunde. I første runde tog Chili sejren. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Det var en sand gyser, der udspillede sig på DR1 fredag aften.

Der var nemlig to forskellige vindere af hver de to afstemningsrunder i X Factor-finalen - og de lå uhyggeligt tæt på hinanden. Det afslører DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme nu.

- Det har været crazy! Og det viser, at Morten og Chili er to artister, som danskerne bare knuselsker, siger han.

Chili vandt første runde, Morten vandt den anden

Chili vandt første afstemningsrunde med omtrent 35 procent af stemmerne, fortæller Lundme. Morten fik her cirka 34 procent, mens Mia måtte nøjes med cirka 31 procent og dermed blev nr. 3 i konkurrencen.

I anden runde, hvor der skulle synges vindersange, var det til gengæld Morten, der tog sejren med omtrent 52 procent af stemmer mod Chilis 48 procent.

- De var sindssygt tætte. Men det var altså vindersangen, der afgjorde det, fastslår Lundme.

"Den vildeste sæson"

DR offentliggør i næste uge de samlede resultater for alle X Factors liveshows. Underholdningschefen vil dog gerne allerede nu fortælle, at det har været en mere end almindeligt spændende sæson, når man kigger på stemmetallene.

- Når vi går ud med tallene, vil man kunne se, hvor meget det er gået op og ned fra uge til uge, siger Jan Lagermand Lundme og fortsætter:

- VKation vandt et show, og så røg de ud. Chili vandt et andet show, og nu vinder Morten finalen. Det har været den vildeste sæson nogensinde!

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter