DR lukker X Factor efter næste sæson

Sæson nummer 11 bliver den sidste af seersuccesen. - Det er rette tid at prøve noget nyt, siger DRs mediedirektør.

Næste år bliver den allersidste vinder af talentshowet kåret.

En epoke i dansk tv-historie slutter til næste år. X Factor bliver nemlig sendt for sidste gang i 2018 - og derefter bliver seersuccesen sendt på pension.

Det fortæller DRs mediedirektør Henriette Marienlund.

- Vi har besluttet, at det er rette tid at prøve noget nyt. Det er vores ambition, at seerne fremover skal have ny, original og danskudviklet underholdning, der, ligesom X Factor, vil have fokus på at samle befolkningen, siger mediedirektøren.

Seersucces i ti år

X Factor, der er udviklet af den britiske tv-mand og musikproducer Simon Cowell, lagde første gang gaderne herhjemme øde i 2008, og 1.594.000 så med, da vinderen blev fundet af dette års talentshow blev fundet i marts.

I sidste uge blev dommerpanelet til X Factor sæson nr. 11 præsenteret med Sanne Salomonsen og de to veteraner Remee og Thomas Blachman. Og onsdag i denne uge begynder optagelserne, når der er casting i København.

- Jeg er stolt af, at X Factor i ti år har været et af de største kulturelle fællesskaber i Danmark. Programmet har medført både debat, engagement og skabt et fælles rum, som jeg ikke erindrer andre underholdningsprogrammer har været i stand til, siger underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

'Naturligt at sige stop'

Lundme mener, at det er et godt tidspunkt at sige farvel til X Factor på.

- Med vores ønske for, hvad fremtidens DR1-underholdning skal bygge på, er det naturligt for os at sige stop efter den kommende sæson, fortæller han.

- Jeg ser virkelig frem til at gå i gang med udviklingen af nye, spændende underholdningsformater med masser af public service-vitaminer, der samtidig bliver i stand til at samle befolkningen.