Efter 10 års kamp: Remee og Blachman er klar til det ultimative opgør

Det er to gode venner, men også to store konkurrencemennesker, der på fredag kæmper om at vinde den sidste sæson af X Factor på DR.

(Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

De har kendt hinanden i flere årtier og arbejdet tæt sammen i flere musikalske sammenhænge – og i X Factor, ikke mindst.

Og de nyder utrolig stor respekt for hinanden, de to garvede musikere og X Factor-dommere, Remee og Thomas Blachman.

Men den kommende uge bliver benhård for de to veteraner. De kæmper nemlig om at blive den dommer, der vinder den 11. og sidste udgave af X Factor på DR1.

En kamp, de begge ser meget frem til.

- Vi er to nørder, der har siddet her i ti år og gjort vores erfaringer. Vi har kæmpet hver vores sag, så det er sådan et ti år langt skakspil, hvor man hele tiden skal tænke… Jeg er lidt en blærerøv, så jeg tager alle mine bønder væk med det samme og går bare i gang med partiet. For skulle jeg vinde, vil jeg gerne gøre det på den rigtige måde, lyder det fra Thomas Blachman om de to duellanters mangeårige samarbejde og konkurrence.

- Det syner måske af lidt ud af til, men det er faktisk lidt af et nørderi at være inde i maskinrummet og finde ud af, hvordan man skaber noget nyt, og hvordan man får placeret sine artister det rigtige sted, siger Thomas Blachman.

4-1 til Remee

Med sig i finalen har Thomas Blachman trioen Place on Earth, som han skal forsøge at hive sin anden X Factor-sejr nogensinde i land med.

I sine i alt ti sæsoner har Thomas Blachman vundet én gang – i 2014 med duoen Anthony Jasmin.

Remee har været med i otte år og har vundet de fire af gangene. Ud over sejren med Martin i den første sæson har han også vundet de seneste tre sæsoner i træk med henholdsvis Emilie Esther, Embrace og Morten Nørgaard.

På fredag står Remee så i finalen med hele to deltagere – Rasmus og Jamie Talbot. Men den ellers så sejrvante dommer ved godt, at han ikke kommer sovende til endnu en sejr, når han står over for Thomas Blachman og hans gruppe.

- Jeg tænker, vi skal stå tidligt op, for de bliver supergode, og de ved, hvad de laver. Jeg har kæmpe respekt for den måde, de arbejder på. Vi kan ikke komme med de store gimmicks, det er ikke sådan nogle artister, jeg har. For mig handler det om at ramme det helt rigtige. Jeg skal ramme det, Jamie mangler at gøre, og det Rasmus mangler at gøre, siger Remee.

Hvad siger du til at snuppe sejren for fjerde år i træk?

- Det vil jeg da ikke have nogen anke imod, siger Remee med et grin og fortsætter:

- Men jeg er meget forløst med mine deltagere, og jeg ønsker det mest af alt for Jamie og for Rasmus. Det her er deres sidste chance for at lykkes, det er de ikke for de tre unge, tror jeg. Jamie og Rasmus fortjener det virkelig, og jeg kunne godt se det være de to, der kommer til at stå mod hinanden til sidst.

Se finalen af X Factor på fredag klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter