Efter chok-exit fra X Factor: Derfor gav Blachman ikke de andre piger en chance

Det var en chokeret Thomas Blachman, der fredag mistede én af sine X Factor-grupper - men han har stadig gode kort på hånden.

Det var en chokeret og forvirret Thomas Blachman der sad tilbage i fredagens X Factor-program.

18-årige Alberte valgte nemlig under X Factor-bootcampen at trække stikket og melde sig ud af konkurrencen.

Dermed mistede den erfarne dommer én af de i alt seks grupper, han havde mulighed for at sende videre til de store liveshows - de resterende piger fik nemlig ikke chancen for at fortsætte uden Alberte.

Den erfarne dommer følte ikke, at gruppen kunne fungere uden hende.

- De andre piger var utroligt dygtige, men gruppen var bygget op om Alberte og hende talent. Uden hende ville der mangler noget muld, som de andre piger kunne gro i, siger han.

- Det svarer til at fortsætte The Beatles uden John Lennon. Det går sgu ikke.

Gruppen havde været god for Alberte

I fredagens program var det en noget overrasket og nedslået Blachman der tog imod Albertes beslutning om at forlade konkurrencen. Selvom han respekterer den unge sangerindes beslutning, kan han godt ærgre sig over, at han ikke fik lov til at arbejde videre med sin nye gruppe.

- Alberte er for vild, men gruppen gjorde noget godt for hende. Den nedtonede hende, og gav hende noget modspil. Nogle gange er det rigtig godt for et menneske at indgå i en kollektiv sammenhæng. Måske er man ikke altid klar over, hvad der er godt for én, lyder det fra Blachman.

Trods Albertes beslutning om at trække sig valgte gruppen dog at fremføre deres sang for Thomas Blachman, der ikke kunne holde tårerne tilbage.

- Jeg må sgu stoppe med at sidde og græde, det er jo totalt uklædeligt. Men jeg tænker jo for fanden ikke på, at der er kamera på. Jeg sidder jo og mærker, hvad der sker omkring mig, siger han.

Thomas Blachman beskriver gruppens optræden som 'noget af det mest rørende' han har oplevet gennem de ti år han har lavet X Factor.

- Ingen af de piger var klar over, hvad de stod med mellem hænderne. Jeg så jo noget i dem, da jeg satte dem sammen som gruppe og det åbenbarede sig lige dér. Det var ét smukt og flygtligt øjeblik.

Derfor fik de andre piger ikke en chance

Dommerveteranen lægger ikke skjul på, at han var svært glad for sin sammensatte gruppe, som han sammenligner med

80'er-gruppen Shit & Chanel og kalder 'en kernesund, poetisk pigegruppe fuld af stamina og rå-power'.

- Det lød jo sindssygt godt. Jeg har længtes efter at nå det niveau længe, og det skete så dér – for første og sidste gang. Det var første og sidste nummer nogensinde med en legendarisk gruppe, siger han.

- Det kan være svært at lave musik i X Factor, som virker autentisk, og så forsvinder det lige efter, at det er lykkedes. Men sådan er det med livets store øjeblikke. Man kan bruge et helt liv på at jagte de tre vidunderlige minutter engang imellem.

Den famøse gruppekategori er notorisk kendt som en svær opgave at forløse, så for Thomas Blachman er det langt fra en dans på roser pludselig at sidde med ét kort mindre på hånden. Den erfarne X Factor-dommer er dog fortrøstningsfuld forud for det næste bootcamp-program.

- Jeg har jo to grupper mere, som jeg selv har dannet, tilbage. Så jeg har da et par stykker, som kan noget. Så må vi se, hvad det kan blive til, slutter en kryptisk Blachman.

Hvilke tre grupper Blachman tager med sig videre til årets liveshows, får du svar på, når X Factor igen løber over skærmen fredag den 16. februar klokken 20 på DR1 og DRTV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk