Efter opsigtsvækkende optræden i X Factor: Nu giver Sigmund politisk opsang til danskerne

Det er ikke kun sang og dans, der tæller for Sanne Salomonsens unge stjerne, når han indtager X Factor-scenen uge efter uge.

- Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er. Så velkommen her.

Sådan sang Sannes Salomonsens darling Sigmund, da han åbnede X Factor-ballet med Gnags’ mangfoldighedshymne ’Danmark’ fredag aften.

Og når den 22-årige aarhusianer kigger sig omkring i samfundet, står det klart for ham, at det er et budskab, der ligger ham på sinde.

- Vi kan stadig blive bedre i forhold til homofobi og racisme. Det er de største problemer, jeg ser. Og vi er da langt fremme, men vi er der ikke endnu, fortæller sangeren, der ser sin optræden som en hyldest til alt dét, der alligevel er at fejre.

- Vi er kommet så langt, og vi fejrer det med dén sang, mere end vi skælder ud. For det er det, fællesskabet kan. Vi kan fejre hinanden uanset, hvem vi er, siger Sigmund.

Vær ligeglad med hvad andre tænker

Den unge sangstjerne fortæller også, at han er klar til at tage et opgør med den sammenligningskultur, han mener hersker på de sociale medier som eksempelvis Instagram.

- Vi mennesker vil så gerne være perfekte, og vi vil være bedre end hinanden og sammenligner os med hinanden. Og det er der især mange piger, der bliver skadet af i knolden og i hjertet af. Det er vigtigt at kunne sige til sig selv, ’Hey, jeg er faktisk sat på denne jord, fordi jeg har plads og ret til at være mig selv’, og så være ligeglad med hvad andre tænker, siger han.

Det er da også en sætning, som mangfoldighedsaktivisten Sigmund selv praktiserer at leve efter. Både privat og som X Factor-deltager.

- Jeg føler folks kærlighed vælte ind her i X Factor, det er utroligt. Og det elsker jeg, at jeg kan inspirere andre til at udvise. Jeg tror på, at hvis du lytter til dit eget hjerte og din egen drøm og dit eget hoved, så skal du nok blive til noget. Og det er det, der skinner igennem mig. Jeg har fundet mig selv og elsker mig selv, og det vil jeg inspirere resten af verden til.

Du kan se, hvad Sigmund finder på i næste uges udgave af X Factor, når det i semifinalen gælder kampen om finalepladserne. Det er på fredag klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter