Efter X Factor: Nu vil Remee og Blachman hjælpe DR med ny underholdning

X Factor-dommerne Thomas Blachman og Remee har allerede ideer til en række nye underholdningsprogrammer til DR1.

Humøret var højt, da DR i sidste uge præsenterede dommerne til det, der nu viser sig at blive den sidste sæson af X Factor. Ud over Thomas Blachman og Remee skal også Sanne Salomonsen være dommer. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

De har om nogen været med til at definere X Factor, de to dommere Thomas Blachman og Remee.

Men begge udviser de forståelse for, at DR nu vælger at lukke talentprogrammet, når 11. sæson har fundet sin vinder næste forår.

- Jeg kan godt se, at X Factor har været et fremmedlegeme i DR, så jeg accepterer i sagens natur, at man nu vælger at sige stop. Selvfølgelig er det vemodigt, men det er også rart, at der nu ikke er flere, der skal brokke sig og have ondt i røven over programmet, siger Remee og tilføjer:

- Ud fra et kommercielt synspunkt er det jo fuldstændig ulogisk at lukke programmet, men det skal DR jo et eller andet sted være ligeglad med. Så det er fair nok.

Også Thomas Blachman, der ender med at have været dommer i samtlige af X Factors sæsoner på nær én, forsøger også at se det positive i lukningen af programmet.

- Jeg skal være den sidste til at påstå, at der ikke har været mange meninger om det, vi har foretaget os. X Factor har været den her ypperlige forening af noget, der både underholder, og som har en holdning til tilværelsen, og derfor har det også været en stor tilfredsstillelse at lave. Det er en gave at kunne give videre, siger han.

Blachman satser på klima

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, meddeler mandag formiddag, at afskeden med X Factor ikke er ensbetydende med, at der skal produceres mindre underholdning til DRs hovedkanal.

Man vil i stedet gå i gang med at udvikle en række nye underholdningsformater med 'masser af public service-vitaminer', garanterer han.

Og måske behøver han ikke se meget længere end til de to dommerveteraner Thomas Blachman og Remee. Begge har de nemlig allerede helt konkrete ideer til nye underholdningsformater på bordet.

- Jeg tror meget på, at man burde indføre et program, der kombinerer klima og konkurrence, så folk får en stor pakke infotainment om, hvad de skal gøre for at spare på dit og dat. Man skal få programmet personificeret ved at lade landsdele konkurrere mod hinanden, lade børnene tage initiativ gennem skolerne osv., siger Thomas Blachman og fortsætter:

- Jeg tror på, vi kan bruge fjernsynet til at organisere den velvilje, som er i seerne. Seerne opsøger fjernsynet, bliver inspireret og har lyst til at bidrage alle sammen. Al fremtidig tv-succes vil tage udgangspunkt i kombination af substans og de menneskelige fortællinger, siger han.

Hjælp til et bedre liv

Remee er inde på nogenlunde det samme, men erkender også, at der er noget at leve op til på grund af X Factors store succes igennem et helt årti.

- Jeg forestiller mig et format, hvor folk kommer ind og får 12 ugers forløb med de bedste coaches og alt muligt for at gro på alle planer og i sidste ende komme ud som en bedre version af sig selv. Det kan være alle mulige mennesker, der deltager. Vi har kun ét liv, og derfor gælder det om at få det optimale ud af tilværelsen. Dét vil jeg gerne hjælpe folk med, siger Remee.

Allerførst gælder det dog den kommende – og altså sidste – sæson af X Factor, som begynder optagelserne på onsdag.

Og både Thomas Blachman og Remee garanterer, at de har tænkt sig at lade programmet slutte af med et brag.

- Det er den sidste sæson, Sanne er inde, Sofie føder på scenen, siger Remee og tilføjer:

- Det bliver en kæmpe fest!