Gyser-finale i X Factor: Bookmakerne og seerne vildt uenige om favoritten

Bookmakerne er enige om, hvem der bliver den 11. vinder af X Factor. Men spillerne er langt mere i tvivl.

Rasmus, Place on Earth og Jamie Talbot er årets tre finalister. I aften vinder én af dem X Factor. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

Den 11. og sidste sæson af X Factor på DR1 ender i en stor triumf for Thomas Blachman.

For det bliver nemlig hans trio Place on Earth, der kan lade sig kåre som vindere i aftenens finale - i hvert fald hvis man spørger de danske bookmakere.

- Gruppen har holdt et meget højt niveau under alle liveshows, og det lader til, der er stor harmoni i den sammensatte gruppe, som Blachman fik skabt, siger oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Hos Danske Spil får man pengene 2,25 gange igen, hvis det lykkes trioen, der består af Kathrine, Mille og Andreas, at stikke af med sejren.

Også hos NordicBet har man størst tiltro til Place on Earth. Her får man pengene 1,90 gange igen, hvis de vinder.

Dagsformen bliver afgørende

Men selvom de to bookmakere altså er enige om at have Place on Earth som favoritter, så bliver det en meget tæt dyst mellem de tre finalister, hvor dagsformen meget vel kan blive afgørende, spår de.

- Selvom vi har Jamie Talbot som den mindste favorit til odds 3,75, så ville det faktisk ikke komme bag på mig, hvis han skulle gå hen at vinde. De sange, Jamie skal synge i finalen, kan meget vel være til hans fordel. Det samme gælder dog også Rasmus til odds 2,75, siger oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen, og fortsætter:

- Forskellen mellem de to voksne skal findes i, at Jamie Talbot har stået i farezonen en enkelt gang, og det har Rasmus ikke. Derfor vurderer vi, at tiltroen til Jamie ikke er så stor som til Rasmus eller Place on Earth. Men det er så lidt, der skiller dem ad, så det bliver en meget spændende finale, hvor vokal og fremførelse i dén grad bliver afgørende.

Bliver favoritten snigløbet?

De indskud, Danske Spil har fået på de tre finalister, viser da også, at spillerne er langt mere usikre på, hvem der vinder aftenens X Factor.

40 procent har spillet på Place on Earth, mens 30 procent har spillet på både Rasmus og Jamie Talbot.

Ser man på indskuddene hos NordicBet, bliver billedet endnu mere mudret.

Her er hele 61 procent af alle indskud nemlig blevet sat på Rasmus, 22 procent på Jamie Talbot og 17 procent på Place on Earth.

- Årets X Factor har været ret forudsigeligt, lige indtil seerne overtog stafetten i sidste uge og sendte Sigmund ud. Seerne har jo også enevælde i finalen i aften, og skal man dømme efter vores kunders indsatser, ligner det, at endnu en favorit bliver snigløbet i aften, siger Thomas Holm, pressechef hos NordicBet.

Se finalen i X Factor i aften klokken 20 på DR1 og DR TV.