Gyser i X Factor i aften: Bookmakerne spår historisk tæt semifinale

Remee kommer til at miste en af sine voksne solister i X Factor fredag aften, spår bookmakerne – men feltet ligger meget tæt.

Rasmus, Place on Earth, Sigmund og Jamie Talbot skal dyste om de tre finalepladser i X Factor. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Den firdobbelte X Factor-vinder Remee har som den eneste dommer fortsat to deltagere med i årets konkurrence.

Men i semifinalen fredag aften kommer han til at måtte sige farvel til én af dem.

I hvert fald hvis man skal tro de danske bookmakere.

For de tror nemlig, at det enten bliver Jamie Talbot eller Rasmus, der får færrest stemmer af seerne og derfor må forlade X Factor lige inden finalen.

- I år har det været sådan, at den, der har stået i farezonen, er røget ud ugen efter, så derfor tror vi, at Jamie Talbot ryger ud fredag aften. Men omvendt er det også det tætteste felt, jeg kan huske i de år, jeg har lavet X Factor, så vi kan sagtens stadig se Jamie Talbot gå hen og vinde det hele næste fredag, lyder det fra oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Ingen farezone

Hos Danske Spil er der odds 1,65 og 3,25 på et exit til henholdsvis Jamie Talbot og Rasmus, mens Thomas Blachmans gruppe Place on Earth og Sanne Salomonsens unge solist Sigmund ligger til henholdsvis odds 7,5 og 10.

Bookmakernes vinder-odds

Her er vinder-oddsene fra henholdsvis Danske Spil og NordicBet. Jo laverede odds, jo mere tror selskaberne på, at deltageren vinder.

  • Sigmund 2,35 / 2,50
  • Place on Earth 3 / 3,25
  • Rasmus 4,50 / 5
  • Jamie Talbot 6 / 6,50

Samme billede tegner sig hos NordicBet, hvor Jamie Talbot også spås som den mest sandsynlige til at ryge ud til odds 1,75, mens Rasmus ligger til odds 3.

- Jamie Talbot er den naturlige favorit til at ryge ud i denne uge, da han var i farezonen sidste fredag. Meget kommer dog til at afhænge af, hvordan deltagerne performer på dagen, da det er fire rigtig stærke kandidater, der er tilbage, siger pressechef i NordicBet, Thomas Holm.

Alt kan da også ske i semifinalen, hvor farezonen traditionen tro er afskaffet, og magten derfor er taget ud af dommernes hænder.

Det er udelukkende op til seerne at afgøre, hvem af de fire semifinalister der skal gå videre til den store finale i næste uge. Den deltager, der får færrest sms-stemmer, ryger nemlig direkte ud.

Sigmund ny vinderfavorit

Hvor tæt de fire resterende deltagere ligger ses tydeligt, når man ser på deres vinderodds.

Hos Danske Spil har man mest tiltro til, at Sigmund til odds 2,35 løber med sejren, men Place on Earth følger lige efter til odds 3, Rasmus til odds 4,50 og Jamie Talbot til 6.

- Sigmund er vores nye vinderfavorit. Han har ingen problemer med at agere på scenen, og vokalmæssigt er han også virkelig kommet efter det. I fredags leverede han bare på alle parametre, siger Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarlig hos Danske Spil.

Tidligere på sæsonen har Danske Spil dog haft både Vita, der røg ud i fredags, Place on Earth og Jamie Talbot som vinderfavoritter, så feltet ligger altså helt åbent forud for aftenens semifinale.

Se semifinalen i X Factor i aften kl. 20 på DR1 og DR TV.