Heavyrockeren fra X Factor står frem: Jeg kæmper med angst

Det krævede stort mod for metalrockeren Daniel at stille op i X Factor. Han har lidt af angst hele sit liv.

- Jeg synes, du klarede det skide godt!

Sådan lød dommen fra Sanne Salomonsen, da 34-årige Daniel skulle forsøge at imponere X Factor-dommerne til sin audition i Aarhus.

Med rosende ord og tre ja'er i bagagen endte dagen lykkeligt for den metalelskende jyde.

Men faktisk krævede det mange kræfter for Daniel at samle modet til stille op i X Factor. Han lider nemlig af angst.

- Jeg har kæmpet med angsten, lige siden jeg var lille, og fik så endelig diagnosen for fire år siden, siger Daniel.

I to år gennemgik Daniel et behandlingsforløb med samtaler og medicin for at få bugt den angst, der har plaget ham siden barndommen.

I dag er han fri for medicinen og har lært at overvinde angsten på egen hånd.

- Jeg har lært at styre mine tanker og tale mig selv ned, når jeg kan mærke, at angsten er ved at blusse op. Det har været en kæmpe sejr for mig at få kontrol over min angst, lyder det fra Daniel.

En blød mand bag det hårde ydre

Selvom Daniel i dag har lært at tæmme sin angst, krævede det stadig store overvejelser og en god portion mod at stille op i X Factor.

- Jeg er blevet opfordret til melde mig til X Factor mange gange, men har altid tænkt, at det ikke var noget for mig med sådan en stor tv-produktion. Men i år besluttede jeg mig for at gøre det. Det værste, der kunne ske, var jo, at jeg fik et nej, siger han.

Som vi så i fredagens program blev det ikke til et nej, men derimod tre ja'er fra dommerne. Den erfarne dommertrio var alle vilde med Daniels stemme, men kunne samtidig heller ikke lade være med at lægge mærke til hans hårde udseende.

- Og samtidig er du også bare en helt vildt blød mand, tolkede Thomas Blachman.

Og den udlægning har den erfarne X Factor-dommer helt ret i. Bag det rå ydre gemmer der sig nemlig en følsom og genert mand, bekræfter Daniel.

- Jeg har altid været genert. Jeg har jo et hårdt ydre, men jeg er meget genert, indtil jeg kommer ind på livet af folk. Det er først dér, at jeg rigtig kan åbne op, fortæller Daniel, der før har oplevet, at hans generthed blev misforstået som arrogance.

- Måske går hullede cowboybukser og sort læderjakke ikke helt i spænd med at være genert, så folk misforstår mig nogle gange. Jeg har svært ved udtrykke mine følelser med ord, så jeg bruger musikken til at åbne op og få mine følelser og tanker ud.

Har det bedst væk fra storbyen

Til daglig bor Daniel i byen Agger ved Thy. Den lille nordjyske by har bare 363 indbyggere, og for Daniel betyder det meget at bo langt væk fra storbyens stress og jag.

- Jeg har boet tre år i Aarhus, men jeg kunne simpelthen ikke forlige med storbyen og al dens larm og stress. Jeg har brug for frisk luft og åbne vidder, siger Daniel om byen, som for alvor kom på landkortet, da DR i 1986 lavede en dokumentar om byen og dens blomstrende heavy metal-miljø.

- Jeg tror, at folk har en anden mentalitet her. Alle kender alle og passer på hinanden, hvor det er mere upersonligt i de store byer. Jeg kan langt bedre slappe af her, siger Daniel.

Slut med at være arbejdsløs

Afslapning bliver der dog ikke meget tid til, når Daniel i midten af januar begynder på sin nye uddannelse som gourmetslagter i nabobyen Thisted.

I X Factor-programmet fortalte Daniel, at han var arbejdsløs, men nu håber det jyske sangtalent, at han endelig har fundet sin rette hylde.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Jeg har altid interesseret mig for madlavning og gode råvarer, og udsigten til et fast job er meget motiverende, siger Daniel, der drømmer om et job som slagter i en delikatesse.

Om Daniel for fremtiden både skal jonglere slagter-uddannelsen og et X Factor-eventyr står hen i det uvisse, men med sin vellykkede audition er han godt på vej videre i konkurrencen.

Du kan se frem til at møde endnu flere nye X Factor-talenter, når næste afsnit af sangkonkurrencen løber over skærmen fredag den 12. januar klokken 20 på DR1 og DR TV.