Hele Danmark var vidne til Martins teenage-romance: Her er X Factor-stjernen i dag

16-årige Martin Prytz' kæresteforhold til sin X Factor-konkurrent trak overskrifter tilbage i 2017. I dag husker han tv-eventyret som en 'vild periode'.

Snart skydes endnu en omgang af X Factors famøse liveshows i gang, og ni nye artister står klar til indtage X Factor-scenen og danskernes tv-skærme.

17 -årige Martin Prytz ved om nogen, hvad der venter de nye X Factor-stjerner i de kommende måneder. Sidste år deltog han nemlig selv i konkurrencen, hvor han nåede helt til de store liveshows.

En oplevelse der bød på følelsesmæssige rutsjebaneture og en teenage-romance i bedste sendetid.

Blev kærester med sin konkurrent

For Martin Prytz var hans deltagelse i X Factor en sand rutsjebanetur. Han brillerede til sin første audition foran dommerne for så at ryge ud til den dramatiske 5 Chair Challenge. Dommer Thomas Blachman, der havde ført kniven og sendt Martin hjem, skiftede dog mening og hentede det unge talent tilbage til konkurrencen, hvor han til sidst endte i de store liveshows.

- Det var en ret vild, men god periode, hvor jeg lærte rigtig meget om mig selv. Det er noget af det største, jeg har oplevet gennem mit liv, siger Martin, da dr.dk ringer for høre, hvordan det er gået ham siden X Factor-eventyret stoppede.

Det var en rørt Mia, der i 2017 måtte sige farvel sin kæreste, da Martin røg ud af X Factor i 2017. Mia selv endte senere på en tredjeplads i finalen. (Foto: Bjarne B Hermansen © dr)

Under liveshowsene kom det frem, at Martin var blevet kærester med en af de andre deltagere i konkurrencen, 16-årige Mia Kjær, og de to turtelduers romance fik en enorm opmærksomhed fra både seerne og pressen.

- Selvfølgelig havde vi nok regnet med, at det ville få noget opmærksomhed, da vi blev kærester – men vi havde ikke regnet med, at det ville blive så voldsomt, siger Martin om forholdet til sin X Factor-konkurrent.

Blev kaldt homoseksuel på nettet

Oven på afsløringen flød internettets kommentarspor over med lykønskninger og positive kommentarer fra fans og X Factor-seere, men Martin oplevede bagsiden af internet-medaljen.

Blandt de mange positive beskeder gemte der sig nemlig også en del negative kommentarer, blandt andet med den påstand, at Martin var homoseksuel.

- Det var ikke rart, og jeg blev da lidt ked af det. Jeg har intet problem med homoseksuelle, og hvis folk tror, at jeg er homoseksuel, så må de tro det. Men jeg synes, det er ærgerligt, at folk bruger det til at ramme en person, for der er jo ikke noget forkert i at være homoseksuel, siger Martin.

- Det har lært mig, at man ikke skal dømme folk på overfladen, når man ikke kender dem.

Selvom Martin og Mias romance holdt hele vejen gennem X Factor-eventyret, er det unge par ikke længere sammen. Med base i henholdsvis Bandholm på Lolland og i Ølsted i Østjylland var det svært for det forelskede par at holde kontakten og gnisten ved lige.

- Jeg tror, der gik tre måneder, og så gik det op for os, at det blev for svært at holde kontakten. Vi gik fra at skrive sammen hver dag til måske at have kontakt én gang om ugen. Til sidst blev vi enige om at slå op, siger Martin, som dog stadig er på god fod med sin ekskæreste.

- Vi har stadig kontakt og er fortsat rigtig gode venner.

Farvel til Lolland

Martin er vokset op på Lolland, hvilket han også fortalte om i X Factor-programmerne, men i dag er den 17-årige lollik nu rykket vest på. Nu bor Martin i et bofællesskab i Risskov ved Aarhus.

Som en del af organisationen Danske Skolelever, der er en partipolitisk uafhængig interesseorganisation, arbejder han dagligt som frivillig med at forbedre den danske folkeskole og holder blandt kurser i, hvordan man laver et godt elevråd.

Arbejdet med organisationen har også betydet, at der ikke har været meget tid til at arbejde med musikken. Det passer dog den unge X Factor-darling fint.

- Da jeg røg ud af X Factor i fjerde liveshow, lovede jeg mig selv, at jeg ville lægge musikken lidt på hylden og fokusere på at færdiggøre min skole. X Factor var en engangsoplevelse, og det var sjovt så længe det varede, men musikken fylder ikke meget for mig i dag.

Har fortrudt jeg ikke nød det

Men selvom musikken for en stund er lagt på hylden hos 17-årige Martin, så har han aldrig fortrudt sin medvirken X Factor. Han har dog et klart råd til de ni nye deltagere, der snart indtager X Factor -scenen.

- Det kræver en stærk personlighed, hvis man skal klare sig hele vejen igennem. Det er utroligt hårdt at være med i X Factor, og jeg græd flere gange under forløbet, men samtidig lærer man så meget om sig selv. Jeg tror, jeg lærte mere om mig selv på det halve år, end jeg havde lært de foregående 15 år, siger Martin.

- Jeg vil råde de nye deltagere til virkelig at nyde det. Det kan være svært, når man står midt i det hele, men jeg fortryder nu, at jeg ikke kan spole tiden tilbage og opleve at stå på den scene bare én gang til, slutter han.

Facebook
Twitter