Helt tæt på Mille fra Blachmans supergruppe: Vil til USA og være stjerne

X Factor-stjernen Mille fra gruppen Place on Earth er ikke som de fleste. Og hun er ikke bange for at forfølge sine drømme.

(Foto: Allan Hansen © dr)

- Da jeg var 11-12 år gammel, skrev jeg en sang om dinosaurer, som jeg sang så meget, at folk begyndte at kalde mig 'dinosaur-pigen'. Det var ligesom der, min sangskrivning for alvor begyndte at tage fart.

Ordene efterfølges af et lille grin og det store, smittende smil, som hun nu i ugevis har charmeret de danske tv-seere med i X Factor som en tredjedel af Thomas Blachmans sammensatte gruppe Place on Earth.

Med sine 17 år er Mille – hende med det store, lyse, krøllede hår og den sarte, delikate stemme – trioens yngste medlem.

Men sin unge alder til trods er Mille allerede en ganske habil sangskriver, der da også imponerede de tre X Factor-dommere med sine sangskrivertalenter allerede til audition, hvor hun fremførte en af sine egne sange.

Endda i så overbevisende en grad, at Thomas Blachman kaldte hende en 'engel'.

Se Milles audition her.

- Den sang, jeg sang til audition, er nok den mest normale, jeg har skrevet. For normalt lader jeg mig inspirere af alle mulige åndssvage ting. Jeg kan godt lide at lede efter skønheden i det, der ikke umiddelbart er smukt. Jeg er mere til de finurlige og pudsige ting, jeg støder på i det daglige, forklarer Mille og nævner som et konkret eksempel en sang, hun netop har skrevet.

- Kathrine (et af gruppemedlemmerne i Place on Earth) nævnte forleden dag, at hun engang havde en kanin, som troede, den var en kat. Det synes jeg lød mega spøjst, så nu har jeg skrevet en sang om den her kanin, der gør alle mulige katteting. Men den handler jo ikke kun konkret om katten, for mig er det også en anderledes måde at beskrive en identitetskrise på, siger hun.

Se Place on Earths optræden fra i fredags i videoen her.

Blachman kræver disciplin

Sangen om dinosaurerne – og sangen som altså gav Mille et kælenavn for fem-seks år siden – handler ikke bare fortidsvæsenerne. Den handler også om at forfølge en umulig drøm – som det eksempelvis er at drømme om at møde en levende dinosaur.

Modsat de fleste sangskrivere bruger Mille ikke sin sangskrivning på at få afløb for sine egne følelser og beskrive sit eget liv.

Hun ser i stedet sin sangskrivning som en udfordring, hvor hun får mulighed for at kombinere sin fascination af den form for matematisk logik, der ligger i måden at opbygge en sang på, og den leg med ord og mulighed for fortolkning, der ligger i teksterne, forklarer hun.

- Jeg er mere fascineret af verden, end jeg er af mig selv. Og så elsker jeg bare at udfordre mig selv, siger hun.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Udfordringer har hun oplevet masser af, siden Thomas Blachman valgte at tage hende med i gruppen Place on Earth og dermed give hende en plads i X Factor sammen med gruppekammeraterne Kathrine og Andreas.

Ikke alene har det været udfordrende for Mille at skulle stå på scenen og synge foran mere end én million mennesker i bedste sendetid, nej hendes største udfordring har faktisk været forløbet op til de store liveshows om fredagen.

Thomas Blachman kræver nemlig disciplin, disciplin, disciplin af sine deltagere, og det har Mille lige skullet vænne sig til, indrømmer hun.

- Jeg har altid kunnet slippe af sted med at være hende den finurlige og så måske ikke altid være så dedikeret. Det kan jeg ikke med Thomas, siger hun med et grin og fortsætter:

- Hvor jeg i begyndelsen af X Factor måske syntes, at det var nok, at jeg kunne teksten til den sang, vi skulle synge, så har Thomas bedt mig om at øve sangene 50 gange, så jeg virkelig kan få dem ind under huden. Så hver uge laver jeg streger på min arm, der viser, hvor mange gange jeg har øvet. Jeg overvejer lidt, om jeg skal få det tatoveret.

Hver uge noterer Mille på sin arm, hvor mange gange hun har øvet den sang, Place on Earth skal synge i liveshowet om fredagen. Thomas Blachman har sagt, hun skal øve 50 gange hver uge. (© PRIVATFOTO)

Drømmer om USA

For hver uge, der går under X Factor, lærer Mille mere og mere om sig selv og sin musikalitet. Og hun er da heller ikke i tvivl om, hvad hun drømmer om, når X Factor engang er slut – hvad enten det så er i den nuværende konstellation med Place on Earth eller på egen hånd.

- Jeg vil gerne noget stort. Jeg vil være superstjerne, siger hun.

Sidste år var Mille på udveksling i Los Angeles i USA, og under opholdet på den amerikanske vestkyst vandt hun blandt andet en sangkonkurrence på sin skole, hun sang den amerikanske nationalsang foran hele skolen – og så fik hun kontakt til nogle amerikanske producere, som hun lavede musik med.

Hun drømmer derfor om at vende tilbage til Los Angeles og få gang i musikkarrieren derovre.

- Vi skrev en sang om superhelte, så vores plan er, at vi sælger den til Marvel, så den kan blive titelmelodien til den næste 'Avengers'-film, og så kører vi ellers derfra, siger Mille med et smil, men samtidig i en tone, der viser, at hun skam er seriøs med sine drømme.

- Jeg drømmer om det helt store, og jeg er klar til at gå efter det, siger hun.

Den kommende tid er Milles fulde fokus dog på X Factor, hvor hun sammen med Kathrine og Andreas foreløbig har sunget sig blandt de fem sidste i kampen om sejren.

Se Place on Earth på X Factor-scenen igen på fredag. Det er klokken 20 på DR1 og DR TV.

Mille er ikke kun glad for at skrive sange og synge. Hun får også afløb for sin kreativitet ved at tegne. Her har hun tegnet sig selv sammen med resten af Place on Earth, Kathrine og Andreas. (© PRIVATFOTO)