Husker du Blachmans unge stilikon? Her er han i dag

Han er en af de yngste deltagere i X Factors liveshows nogensinde. Otte år senere kæmper Lucas Francis Claver fortsat for at få en fod inden for i musikbranchen.

Lucas Francis Claver boede egentlig få kilometer fra audition i København, men tog alligevel hele vejen til Aarhus for at vise sig frem for X Factor-dommerne til anden sæson.

Han var nemlig stadig 14 år, da der blev afholdt auditions i København, men fyldte 15 år få dage før audition i Aarhus.

Med sine markante sorte briller, grå blazer og guitar på, lignede han dog ikke ligefrem den gængse X Factor-teenager.

Men hans stil, og ikke mindst stemme, faldt både i dommernes og danskernes smag, og han nåede hele vejen til femte liveshow – showet før semifinalen.

- Jeg har haft nogle gode oplevelser, og jeg har mødt nogle mennesker, jeg ellers ikke havde mødt, fortæller Lucas Francis Claver, der i dag er 23 år gammel.

Se Lucas Francis Clavers X Factor-audition i videoen her:

Finde sig selv

Det er dog ikke altid lige let at være teenager – slet ikke i X Factor. Det fik Lucas Francis Claver også at mærke, under sine mange uger og måneder i X Factor-maskinen.

- Det var rigtig spændende og betagende, men også enormt svært at håndtere. Det var jo en periode, hvor jeg var ved at finde mig selv, siger han.

En af de største udfordringer ifølge københavneren var ikke at tage alt for meget af det, medierne skriver, til sig.

- Jeg blev beskrevet som arrogant, og så tænkte jeg, det kan da godt være, jeg er det, fortæller Lucas Francis Claver og uddyber.

- Det synes jeg ikke, jeg er, eller var, men man bliver nok revet med af maskinen.

I videoen her kan du se Lucas Francis Clavers første optræden i X Factors liveshows.

Større ydmyghed

Og han lægger heller ikke skjul på, at han kastede sig ind i X Factor med 100 i timen. Hvis han var taget til audition i år, havde det været med en større ydmyghed.

- Jeg tog det som en selvfølgelighed med al den opmærksomhed. Det gør man jo som ung, siger Lucas Francis Claver.

Da rampelyset slukkede, skulle han dog lige finde fodfæstet igen. Bare fordi man er X Factor-stjerne kommer en karriere i musikken nemlig ikke af sig selv.

- Man har ikke bare et nummer, man kan ringe til, hvis man har en god idé. Som jeg i min hormonstorm måske havde troet, siger Lucas Francis Claver.

En mørk tid

Tiden efter X Factor blev heller ikke gjort lettere af en familietragedie. Få måneder efter showets afslutning døde hans far.

- Det var en vanvittig periode. Jeg blev jo ringet op af pressen dagen efter, siger Lucas Francis Claver og uddyber.

- Alt det der sker i så lille et hjem, hvor man mister den ene af de voksne mennesker, har jo presset vores lille familie og gjort, at jeg havde endnu større lyst til at bryde fri.

Efter X Factor var han i dialog med Thomas Blachman om at lave musik sammen. De nåede at have nogle sjove timer i studiet sammen og fik, som Lucas Francis Claver siger det, en masse halvfærdige sange ud af det.

Men farens død og manglende erfaring i at styre sådan et projekt betød, at det stille og roligt stilnede af.

Leder efter bølgen

De seneste år har han gået på Musikalsk Grundkursus i København, hvor han arbejder på at blive en endnu bedre sanger og sangskriver. Ved siden af laver han også en masse musik med sit band The Shymen, der arbejder på at komme ud og spille sammen.

- Det er meget learning by doing, og det er et stort arbejde at finde ud, hvordan man kører sådan et band, hvordan det hele skal lyde. Det er et udviklingsprojekt, siger Lucas Francis Claver, der udover musikskole og band også læser en HF over nettet og arbejder som omviser på Christiansborg Slot.

(Foto: Simon Zarlang)

Han sammenligner det med at skabe sig en musikkarriere med at surfe.

- Man svømmer ud og leder efter den rigtige bølge, siger Lucas Francis Claver og forsætter.

Og hvis man er heldig, og har den rigtige timing, får man lov til at surfe hele vejen ind i musikbranchen.

- Jeg går og venter på bølgen, fortæller han.

Facebook
Twitter