Husker du dem? Se de store øjeblikke fra X Factors liveshows

X Factor er gået live for 11. gang. Se eller gense nogle af de bedste øjeblikke fra liveshows gennem programmets historie.

Husker du Citybois, som charmerede publikum med et cover af The Weeknd, og Ida, der sprang ud som indie-dronning og fortolkede Bon Iver?

X Factor kører i disse uger over skærmene i de danske hjem for 11. og sidste gang på DR1.

Sæsonen nærmer sig sin afslutning efter en række intense liveshows, hvor vi for alvor har fået dommernes udvalgte grupper og solister at se og høre i aktion.

Siden første sæson i 2008 har man i programmets liveshows kunnet følge deltagernes og dommernes musikalske samarbejder, som har budt på talrige overraskende, rørende og mindeværdige øjeblikke.

Vi har samlet nogle af X Factor-historiens bedste liveshow-øjeblikke. Se eller gense dem her.

Citybois skruer op for charmen

I 8. sæson af X Factor blev dommerne og resten af Danmark charmeret af de to unge nordsjællændere Thor og Anthon.

Tilsammen udgjorde de gruppen Citybois, som stadig laver musik, spiller koncerter og får teenagepiger til at hvine i det ganske land.

Med Thomas Blachman som mentor sang de sig hele vejen til en fjerdeplads i X Factor, og undervejs leverede de blandt andet et brandvarmt cover af The Weeknds hit 'Earned It' fra '50 Shades of Grey'-filmen.

Ida springer ud som indie-dronning

Da beskedne, unge Ida kom under dommer Pernille Rosendahls vinger i 2012, gik alting op i en højere, musikalsk enhed.

Allerede i sæsonens første liveshow sprang hun ud som en sand sangstjerne og indie-dronning med Bon Ivers 'Skinny Love'.

Ikke overraskende sørgede seerne for, at Ida gik hele vejen til finalen, og således kunne hun til sidst kalde sig vinder af X Factor.

Linda ejer X Factor-scenen

X Factor-seerne mødte Linda Andrews i 2009, da programmet tog hul på sin anden sæson.

Den færøske sangerinde kom oprindeligt til København som 21-årig for at lave musik og havde allerede sunget kor for blandt andre Blå Øjne.

Da hun stillede op i X Factor, tog hun seerne med storm og leverede en række overbevisende optrædener, blandt andet med 'Mercy' af den walisiske soulsangerinde Duffy.

Samarbejdet med mentoren Lina Rafn bar frugt og endte med at sikre hende en førsteplads.

Nicoline Simone & Jean Michel sætter nye standarder for gruppeoptrædener

Mange husker måske bedst 16-årige Nicoline Simone og Jean Michel på 24, fordi de måtte trække sig fra konkurrencen af personlige årsager kort inden finalen.

Men der opstod sand X Factor-magi, da de to blev sat sammen i 2012.

Jean Michel havde deltaget i programmet året før, og sammen med Nicoline Simone leverede han ifølge dommerne en af de bedste gruppeoptrædener i X Factors historie.

Med Thomas Blachman som mentor og en soulet r&b-lyd begejstrede de to sangfugle seerne fredag efter fredag, bl.a. med svenske Niki & The Doves 'DJ, Ease My Mind'.

Ivarsson, Bang & Neumann slår sig løs med The X Orchestra

Josefin, Markus og Mathias, som blev sat sammen til X Factor-gruppen Ivarsson, Bang & Neumann, kom under Thomas Blachmans vinger i 2015.

Gruppen scorede i flot tredjeplads i finalen, og igennem sæsonen fortolkede gruppen det ene alternative hit efter det andet.

Ivarsson, Bang & Neumanns unikke lyd gik op i en højere enhed, da de kastede sig over danske Mews 'Comforting Sounds'. Her fik The X Orchestra nemlig også lov at slå sig løs under nummerets klimaktiske outro.

EMBRACE imponerer på dansk

Søstrene Anilde og Azilda, som til sammen udgjorde gruppen EMBRACE (nu Kaputu), modtog allerede roser og kærlighed fra seerne og dommerne efter deres første audition - og strøg da også direkte til liveshows.

Alligevel havde de færreste set det komme, at søstrene fra Angola med Remee som mentor skulle løbe med den endelige sejr som den anden gruppe nogensinde i den danske X Factor-historie.

Det var ikke desto mindre hvad de gjorde. Og det var bl.a. med et cover af danske Ulige Numre, at de vandt både X Factors publikums, seeres og dommeres gunst.

Annelouises store øjeblik

En af Thomas Blachmans X Factor-darlings, Annelouise, løb med 2. pladsen i finalen i Parken i 2011.

Den dengang 32-årige sangerinde havde sine op- og nedture i løbet af sæsonen og endte i farezonen to gange - men leverede ligeledes nogle sublime øjeblikke til programmet.

Et af dem var, da Annelouise sang Kashmirs 'Splittet til atomer'- et nummer, som egentlig blev valgt af Blachmans hjælpedommer, den nu afdøde dj, forfatter og musikconnaisseur Maria Gerhardt.

Og et X Factor-øjeblik, som Annelouise selv husker som det mest epokegørende for hende.

Reem vs. Rihanna

17-årige Reem blev tilmeldt X Factor af sin søster og kusine uden at vide det i 2016.

Lynhurtigt blev hun en vaskeægte X Factor-darling med sin store stemme, som overraskende nok aldrig havde modtaget sangundervisning inden programmet.

Under dommeren Mette Lindbergs vinger kastede hun sig ud i fortolkninger af den ene verdensstjerne efter den anden, heriblandt Adele, Lana Del Rey og Rihanna - og slap godt fra det.

Især Reems cover af Rihannas 'Stay' fik både dommerne og publikum op af stolene.

Anthony Jasmin starter fredagsfesten

I 2014 var det dommeren Thomas Blachman, der, ligesom i denne sæson, fik X Factors gruppekategori.

Her sammensatte han de to unge solister Anthony og Jasmin, som skulle vise sig at være et fantastisk match.

Lynhurtigt fandt de hinanden musikalsk og blev den første gruppe, der gik hele vejen og endte ud med vindertitlen, i dansk X Factor-historie.

På deres vej til finalen brillerede de bl.a. med superhittet 'Happy' af Pharrel Williams.

Tine gør publikum ellevilde

Da deltagerne i 2. liveshow i 2010 skulle fortolke Gasolin', valgte Tine i samarbejde med Remee at arbejde med nummeret 'This Is My Life' fra 1976.

Selvom Tine inden programmet var usikker på, om hun overhovedet havde en indre Kim Larsen i sig, fik hun i dén grad overbevist alle i studiet om, at sangvalget var helt rigtigt.

Dommerne kunne dårligt få et ord indført grundet publikums begejstrede bifald.

ManBand gør Blachman stolt

Dennis Krohn, Ole Johansson og Jesper Lohmann, som til sammen udgør ManBand, kom under Thomas Blachmans vinger i X Factor i 2014.

Trioen charmerede både dommerne og seerne og gik således helt til femtepladsen med deres farverige outfits og festlige tolkninger af vidt forskellige sange.

Til 1. liveshow kastede de sig over Flaming Lips’ ’Do You Realize’, som fik et stort smil frem på den ellers så kritiske Thomas Blachmans læber.

Morten Benjamin fortryller salen

Da Pernille Rosendahl, som var X Factor-dommer i 2012, fik Morten Benjamin på sit unge team, lagde de ud med at tolke David Guetta og Sias superhit ’Titanium’.

Den dengang 22-årige horsensianer fremførte sangen i et lavt tempo med lukkede øjne og hånden i lommen.

Alligevel formåede han at røre både dommerne og publikum med sin følsomme røst, som sikrede ham sæsonens fjerdeplads.

Sidsel rocker X Factor

I anden sæson af X Factor deltog 16-årige Sidsel, som havnede på Team Blachman.

Sammen besluttede de to at få rocken ind i programmets 1. liveshow, og Sidsel fremførte således et af heavy-drengene i Metallicas største hits ’Nothing Else Matters’ fra 1991.

Sidsel fik i løbet af sæsonen gjort så stort indtryk på både seerne og dommerne, at hun endte på en fjerdeplads.