Husker du Frederik fra X Factor? Nu lytter millioner til hans sange

I 2013 fik Frederik Dyrby Nielsen en tredjeplads i X Factor-finalen. I dag får hans sange millioner af streams på YouTube.

- Jeg husker det som en af de sjoveste perioder i mit liv. Jeg kom jo ind fra gaden og blev kastet direkte ud i en vanvittig verden.

Sådan lyder det fra 21-årige Frederik Dyrby Nielsen.

Med sprøde dansetrin og en kæk attitude charmede han sig som en del af boybandet Wasteland hele vejen til finalen i X Factor i 2013.

Drengengruppen tog lynhurtigt de danske pigehjerter med storm og sikrede sig med sangerinden Anne Linnet som mentor en tredjeplads i finalen.

- Det var mega sjovt, at man pludselig blev et kendt ansigt. Det skete jo lynhurtigt. Jeg var i tv om fredagen, og allerede lørdag blev jeg genkendt på gaden – og så blev jo bare vildere og vildere for hver uge, fortæller Frederik i dag om tiden som boybandcharmør.

Se Wasteland synge i X Factor-finalen i 2013.

Hitproducer med millioner af streams

I dag har Frederik Dyrby Nielsen byttet scenen og rampelyset ud med pladsen bag mixerpulten.

Sammen med kompagnonen Jacob Simonsen udgør han producer-duoen Hitmakers, som efterhånden står bag en lang række store hits herhjemme.

- Efter X Factor satte jeg mig for, at nu skulle jeg se, om jeg kunne få hul igennem med min musik, så det brugte jeg nogle år på, fortæller Frederik Dyrby Nielsen, der siden dengang har gjort noget nær kometkarriere som producer.

Hitmakers står blandt andet bag numre som 'Emoji' og 'Ulla' med den populære youtuber Albert Dyrlund, ligesom de også har skruet på knapperne til numrene 'Arne' og 'Farligt' med kunstneren Fætr.

Lyt til 'Ulla' med Albert Dyrlund herunder.

Mange af sangene er med millionvis af streams blevet kæmpestore hits, særligt blandt nettets yngste brugere.

Med titler som 'Min pik er flot', 'Gokkesok' og 'Vodkafjæs' hører drengenes sange til i den mere kulørte ende af den musikalske skala – og det er helt bevidst.

- Musik skal gå stærkt i dag, så det handler om at lave noget, der fanger de unge. Hvis man kan lave noget, der fanger dem på nettet og gå viralt, så spreder sangene sig hurtigere. Og det kan de her lidt fjollede sange, siger Frederik Dyrby Nielsen, der i dag lever af musikken.

- Det er jo super skægt, når tingene pludselig går amok på ét sekund, siger han.

Har sunget i det skjulte

Tilbage i 2013 stillede Frederik Dyrby Nielsen oprindeligt op som solist i X Factor, men blev senere sat sammen med tre andre drenge i boybandet Wasteland.

Selvom han i dag befinder sig mest uden for rampelyset, har den unge sanger ikke lagt solist-drømmene på hylden.

- Det har ikke været meningen, at jeg skulle trække mig tilbage. Men pludselig gik det hele amok, og så begyndte jeg at bruge meget tid på at skrive musik til andre, siger Frederik Dyrby Nielsen.

- Jeg vil gerne udkomme med nogle sange som solist, men lige nu venter jeg på det rette øjeblik og prøver at finde ud af, hvilken genre jeg hører til i.

Kom med ind i Hitmakers' studie i dette klip fra dokumentaren 'Fætr Lyver'.

Men selvom Frederik Dyrby Nielsen i dag primært holder sig ude af spotlightett, har han ikke lagt sangen på hylden.

Han har nemlig – i al hemmelighed - lagt vokal på flere Hitmakers-numre, og i en ny dokumentar på DR3 afslører han, at han også er stemmen bag den populære Fætrs mange hits.

- Jeg har indsunget alle numrene, og det har jeg det egentlig fint nok med. Det har været et sjovt eksperiment, siger Frederik Dyrby Nielsen, der er spændt på at se, hvad reaktionen på afsløringen bliver.

- Fans af Fætr føler sig jo nok lidt snydt, men musik er underholdning på samme måde som teater og film. Folk vil underholdes, og det er de blevet.

Det er ikke første gang, at en dansk popstjerne har leget lidt med sandheden. Den populære sanger Gulddreng afslørede tidligere i år, at han i virkeligheden var en karakter opfundet af sangeren Malte Ebert.

- Jeg har ingen moralske skrupler over det, vi har gjort. Se på Gulddreng, han var jo også bare en karakter, slutter Frederik Dyrby Nielsen.

Du kan endnu tættere på Frederik Dyrby Nielsen og hans succes med Hitmakers i DR3-dokumentaren 'Fætr Lyver'.

Du kan se dokumentaren på DRTV allerede nu eller på dit tv, når den sendes onsdag den 24. januar klokken 22.30 på DR3.

Facebook
Twitter