I aften får X Factor en ny dommer: Sanne Salomonsen er klar til kamp

Det danske musikikon Sanne Salomonsen indtager pladsen imellem Remee og Thomas Blachman ved X Factors dommerbord.

Danmarks rockmama, Sanne Salomonsen, glæder sig til at opdage og udvikle talenter med både stemmen, x-faktoren og nerverne i orden. (Foto: Martin Fält © dr)

Hendes musikalske karriere spænder over fem årtier.

Hun står bag adskillige hits, har solgt i stakkevis af plader og arbejdet sammen med nogle af landets største musikere.

Og i aften sætter hun sig så mellem de garvede herrer Remee og Thomas Blachman ved dommerbordet, når 11. sæson af X Factor skydes i gang på DR1 klokken 20.

Danmarks største underholdningsprograms nye dommer er musikikonet Sanne Salomonsen.

- Jeg glæder mig sådan til at få de her talenter og være med til at udvikle dem. Jeg kommer til at stå meget fast på, at dem, jeg vælger, er dem, hvor jeg både kan se sangtalentet og deres x-faktor, siger Sanne Salomonsen.

Der er især én ting, hun kommer til at bide mærke i hos deltagerne, ud over deres stemmer og x-faktor.

- Angst og nervøsitet er den største forhindring i at blive en god sanger. Har du for mange nerver, spænder du ben for dig selv i din egen udvikling. Så det er noget, man virkelig skal arbejde med. Og det er jeg pissegod til!

Vil prøve noget nyt

Igennem hele sin karriere har Sanne Salomonsen altid haft et løfte til sig selv, og det er netop dette løfte, der har fået hende til at sige ja til at være dommer i X Factor.

- Jeg har altid gjort det, at jeg hvert fjerde år har sagt ja til noget, jeg ikke vidste, om jeg kunne, siger hun og fortsætter:

- Man skal tage ansvar for sin egen karriere, og det kan jeg gøre ved at sørge for, at jeg hele tiden bliver inspireret og lærer noget. Så derfor kommer X Factor som en super kærkommen udfordring.

Sanne Salomonsen har stået på scenen hele sit liv. Her er hun fotograferet ved en koncert i Tivoli i København i 2013. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

- Det bliver skidesjovt

Med sin dommertjans i X Factor skriver Sanne Salomonsen sig ind i rækken af succesfulde danske sangerinder, der skal forsøge at hamle op med Remee og Thomas Blachman, som har været med i henholdsvis otte og ti sæsoner.

Sanne Salomonsen er fuld af beundring over de to herrer.

- De er vidunderlige. De er kloge, de er dygtige, de er vildt begavede, og så kan jeg godt lide den der coolness, de har. For det er du nødt til at have for at kunne være meget konkret og nøgtern og alt det, man skal være. Så jeg føler, at jeg som en sej kvinde kommer til at sidde mellem to virkelig seje mænd, og jeg tror faktisk, det bliver skidesjovt, siger hun.

Hele Danmarks rockmama

Den i dag 62-årige sangerinde debuterede med sin første soloplade i 1973 og har siden da udgivet et utal af album både som solist og sammen med blandt andre Sneakers, Anne Linnet Band og Cowgirls.

Anne Linnet og Sanne Salomonsen (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © Scanpix)

I 2006 blev hun på tragisk vis ramt af en blodprop i hjernen, men hun vendte i 2009 stærkt tilbage med albummet 'Unico', der rummede megahittet 'Taxa'. Siden da har hun udsendt tre yderligere album – senest i maj 2017, hvor 'Baby Blue' udkom.

Blandt Sanne Salomonsens store hits er 'Kærligheden kalder', 'Den jeg elsker', 'Hvis du forstod' og 'Taxa'.

De senere år har Mads Langer og Burhan G desuden opnået stor succes med genindspilninger af Sannes hits 'Overgi'r mig langsomt' og 'Jeg' i live'.

Facebook
Twitter