I aften sætter hun alt på spil i X Factor: Sannes stjerneskud satser på vildt comeback

Sanne Salomonsens stjerneskud Vita lukker op for sit inderste i X Factor i aften i kampen om en plads i semifinalen.

(Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix)

Det var med nød og næppe, at hun i sidste uge klarede sig videre i X Factor, efter hun var havnet i den frygtede farezone.

Men i aften er X Factors yngste solist, Vita, mere klar end nogensinde til at indtage den store scene.

Her kommer hun til at give alt, hvad hun har i sig, i håb om at synge sig videre i konkurrencen.

Og det gør hun med et nummer, som hun selv har været med til at vælge, nemlig den følsomme ballade 'Say Something' af A Great Big World og Christina Aguilera.

- Sanne og jeg har valgt den, fordi det er en sang, der betyder meget for mig. Det er en sang, jeg har hørt meget i en lidt hård periode af mit liv. I lang tid har det været sådan, at jeg ikke har kunnet lade være med at græde, når jeg hørte sangen. Så det vil være en sejr for mig at kunne stille mig op på scenen og synge den foran hele Danmark, siger Vita.

Uretfærdigt exit til Sol & Christian

At Vita overhovedet får mulighed for igen at optræde i X Factor fredag aften, er hun dybt taknemmelig for.

Men hun synes alligevel, det var 'uretfærdigt', at Thomas Blachmans duo Sol & Christian blev sendt ud af konkurrencen i fredags.

- Jeg stod med en følelse af, at det var meget uretfærdigt, at det endte på den måde, fordi der var gået noget galt med teknikken for mig, og de gjorde det jo perfekt, siger hun og fortæller, at hun er kommet sig oven på den dramatiske aften i sidste uge, og at hun er helt klar til i aften.

Vita var rigtig ked af at se Sol & Christian forlade X Factor i sidste uge, men hun er samtidig taknemmelig for, at hun selv gik videre i programmet. (Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix)

Ser positivt på fremtiden

På trods af, at Vita altså var blandt de to, der fik færrest sms-stemmer af seerne i sidste uge, så er intet afgjort på forhånd, når de tilbageværende fem deltagere går på scenen i aften.

Så sent som sidste år så vi, hvordan Mette Lindbergs duo VKation gik fra at have fået færrest stemmer i ét show til at få flest stemmer af alle ugen efter.

Ét er dog helt sikkert – X Factor slutter om præcis tre uger.

Og selvom Vita naturligvis håber på en plads i finalen, så ser hun optimistisk på fremtiden efter X Factor, uanset hvordan det går de kommende fredage.

- Jeg ved, der er et liv på den anden side af X Factor. Sanne og vores sangcoach Annika (Askman, red.) har begge sagt, at de ikke giver slip på os, og at de gerne vil fortsætte med at hjælpe os, så jeg ved, der er håb forude, uanset hvordan det går.

Se Vita og de øvrige resterende deltagere - Sigmund, Jamie Talbot, Rasmus og Place on Earth - synge for en plads i semifinalen i X Factor i aften. Det er klokken 20 på DR1 og DR TV.